Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Skābētu kāpostu vinigrets!

Skābētu kāpostu vinigrets!

Skābētu kāpostu vinigrets! Nepieciešams: 3 vārītas bietes 3 vārīti kartupeļi 3 vārīti burkāni 2 nelieli sīpoli 200 g skābēti kāposti 50 ml olīveļļa Šķipsna sāls, pipari 1 tējkarote citronu sulas 2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi Pagatavošana: Bietes, kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabalos; Mazā bļodiņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu; Bļodā liek sagrieztos dārzeņus, skābētus kāpostus, pārlej mērci, samaisa; Pasniedz pārberot ar pētersīļiem.
Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar šķovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem! Laiks klāt svētku galdu – skaistu, gardu un svinīgu! Štovēti kāposti ir Ziemassvētku klasika, un tie ļoti labi saderēs ar vistas fileju un dzērvenēm! Nepieciešams (4 personām): 4 -6 vidēji lielas vistas filejas 4-5 ēdamkarotes dzērvenes 1 rozmarīna zariņš 3 ķiploka daiviņas 20 ml olīveļļa Šķipsna sāls 400 g Dimdiņi štovētie kāposti 400 g Dimdiņi sarkanie štovētie kāposti Pagatavošana: Uzsilda pannu ar olīveļļu, ķiploka daiviņas nomizo, pannā liek ķiploku daiviņas, dzērvenes, rozmarīna zariņu un sāli, cep 3 minūtes, tad liek vistas filejas un cep 8-10 minūtes no abām pusēm; Uz atsevišķas pannas liek sildīties kāpostus un silda 7-10 minūtes; Pasniedz abu veidu kāpostus kopā ar vistas filejām. ...
Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem! Bietes ir ziemas dārzenis, tās satur olbaltumvielas, organiskās skābes un B grupas vitamīnus.  Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu.  Nepieciešams (4 personām): 4 -6 vidēji lielas vārītas bietes 1/2 – 1 tējkarote malta kumina sviests cepšanai 2 ķiploka daiviņas 300-400 ml saldais krējums šķipsna čilli pulvera sāls pēc garšas 1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa 2 nelieli bumbieri 1 ēdamkarote medus 1 ēdamkarote sviests Pagatavošana: Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 ...
Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!  Gatavošanas laiks 15 min Personas 4   Sendvičam:  Ciabata  8 šķēles Cesvaines siers 3 veidi pa 4 šķēlēm Olīveļļa 35 ml   Zupai: Kimči salāti 1 burc Ķiploks 1 daiva Sēnes 300 g (portabelo vai citas) Tofu siers 1 pac 349g Dārzeņu buljons 1 L Sīpolloki 50 g Tomātu pasta i love eco 1 ēdamk. Olīveļļa 25 ml Ciabatas sķēlēm pa vidu liec trīs, dažādu garšu siera šķēles un cep uz vidèja karstuma sasildītas pannas, olīveļļā. Kraukšķīgās siermaizes jācep 2-3 minūtes no katras puses, līdz siers viegli pakusis. Gatavo zupu. Olīveļļā apcep tofu gabaliņus, atliec citā traukā. Tai pašā katlā cep sasmalcinātu ķiploku, pievieno sagrieztas sēnes, nedaudz apcep. Pieliec tomātu pastu, kimči un p...
Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss! Brīnišķīga uzkoda, kas garšos ikvienam. Turku zirņu humusu var smērēt maizītēs līdzi uz skolu, pasniegt ciemiņiem un pievienot pusdienu maltītei. Nepieciešams: 400 g ‘’Dimdiņi’’ turku zirņi 2 ķiploka daiviņas ½ tējkarote sāls 100 ml olīveļļa Šķipsna čilli pārslas vai pulvera Pagatavošana: Blenderī lej olīveļļu, sāli, nomizotas ķiploka daiviņas, čilli pārslas un visu sablendē; Tad pamazām pievieno turku zirņus un sablendē visu viendabīgā masā; Pasniedz uz maizītes, ar dārzeņiem.
Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem! Lai varētu vairāk laika pavadīt ar tuvajiem pagatavo vienkāršās un gardās pitas maizes. Nepieciešams (4 personām): 4 pitas maizes 250 g Dimdiņi coleslaw salāti 2 nelieli kabači 2 avokado Sauja dažādi zaļumi, pēc izvēles Sauja lazdu riekstu Šķipsna sāls, pipari Eļļa cepšanai Ķirštomāti, ja vēlas Pagatavošana: Kabačus sagriež ripiņās, uzsilda pannu ar eļļu cep kabačus, pievienojot sāli, piparus, cep 8-10 minūtes; Avokado sagriež daiviņās, riekstus un zaļumus sakapā, ķirštomātus pārgriež uz pusēm; Uz pitas maizes liek coleslaw salātus, kabačus, avokado, ķirštomātus, pāri pārber lazdu riekstus un zaļumus.
Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli! Lai pavadītu laiku ārpus mājas gardi, iesakām pagatavot turku zirņu tortillas un paņemt tās līdz dodoties piedzīvojumos. Nepieciešams (4 personām): 250 g Dimdiņi turku zirņi 4 tortillas 6-8 ķirštomāti 200 g tofu siers (var izmantot arī citu) Sauja sakapātu pētersīļu Šķipsna brūnā cukura Sāls, pipari Eļļa Gvakamolei: 3 nogatavināti avokado 20 ml laima sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties turku zirņus, cep 10-12 minūtes, pārber ar šķipsnu sāls un pusi pētersīļiem; Tofu sieru sagriež nelielos gabaliņos, liek cepties uz pannas, pārber ar otru pusi pētersīļiem, šķipsnu sāls un cep 12-16 minūtes; Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties uz pusēm pārgrieztus ķir...
Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!       Vasara un grila laiks rit pilnā sparā. Dodies dabā ar piknika grozu rokā un izbaudi brīvdienas!   Sastāvdaļas (4 personām): 500 g vistas fileja 600 – 700 ml silta ūdens 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa 2 ēdamkarotes ķimeņu Šķipsna sāls 500 g piknika salāti Mērcei: 160g bezpiedevu jogurta 2 piparmētru zariņi 1 neliels čili 1 ēdamkarote medus 2 ēdamkarotes laima sulas Koka iesmiņi Ogles, degšķidrums Pagatavošana: Vistas fileju sagriež nelielos gabalos, bļodā sajauc ūdeni, etiķi, ķimenes, sāli un liek gaļas gabalus, atstāj ledusskapī uz nakti. Kurina grilu un cep gaļas gabalus, kas uzdurti uz iesmiņa līdz tie gatavi (30-40 minūtes); Visas mērces sastāvdaļas sabl...
Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām! Lai sākas vasara, un siltajam laikam ļoti piestāv aukstā zupa. Iesakām gatavot lielu bļodu ar zupu, jo tā no galda pazudīs nemanot!   Nepieciešams (4-6 personām): 700 g Dimdiņu aukstās zupas bietes 4-6 īsie, lauku gurķi Sauja sakapātu zaļumu (dilles, loki, spināti) 3-4 vārīti kartupeļi (pēc vēlēšanās) 12 paipalu olas 5l kefīrs 1 tējkarote sinepes Šķipsna sāls Pagatavošana: Aukstā ūdenī liek paipalu olas un vāra, kopš ūdens vārīšanās brīža 5-7 minūtes, noloba, sagriež uz pusēm; Lielā bļodā sajauc bietes, zaļumus, mazos gabalos sagrieztus kartupeļus gurķi, kas nomizots un sagriezts mazos gabalos; Kefīru sajauc ar sinepēm, sāli, pipariem un pārlej bļodas saturam, samaisa. Zupu lej mazākos trauciņos, pasniedz pāri liekot paipa...
Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas! Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā. Nepieciešams (10-16 pikām): 200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi 2 sīpoli 1 l piens 2 olas 50 g rīvmaize 500 ml eļļa Šķipsna sāls, pipari 100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts Šķipsna ķimenes ½ tējkarote sinepes   Pagatavošana: Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem Pasniedz bumbiņas ar mērci...
Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem! Vai esi izmēģinājis coleslaw salātus? Tie lieliski iederēsies ikvienā maltītē, uzlabos veselību un, kas svarīgi – tie ir vegāni. Pagatavo ceptus brokoļus un pasniedz tos ar coleslaw salātiem. Nepieciešams (4 personām): 400 g coleslaw salāti 1-2 brokoļu galviņas 100 g rīvēties cietais siers 50 g mandeles 20 g sviests Šķipsna, sāls pipari Pagatavošana: Brokoļa galviņu nomazgā un sagriež rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes; Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties brokoļus, pievieno sakapātas mandeles, sāli, piparus un cep 6-8 minūtes; Brokoļiem pārber pāri sieru un pasniedz ar coleslaw salātiem.
Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa! Laiks papildināt klasisko zupu maltītes ar jaunām zupu idejām un garšām. Pagatavo vienkāršo (aizņem 10-15 minūtes) zupu, kuras sastāvā ir turku zirņi, kalē kāposts, olu nūdeles un nedaudz čili! Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņu turku zirņi 3 kalē kāposta lapas 200 g olu nūdeles 1 tējkarote čili pārslas vai mērce, atkarīgs no asuma 2 l dārzeņu buljons Pagatavošana: Katlā lej buljonu vai verdošu ūdeni un pievieno buljona kubiņus. Kad buljons vārās pievieno turku zirņus, nelielos gabalos sagrieztu kalē kāpostu, olu nūdeles un čili. Vāra 7-10 minūtes un pasniedz! Dzīvo ar garšu!
Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika! Klāt pavasaris un saule silda mūs arvien vairāk. Arī uz šķīvja vēlamies redzēt krāsainu, veselīgu ēdienu. Pildītās paprikas būs tieši laikā, lai izkrāsotu maltīti un ikdienu. Nepieciešams (4 personām): 4-6 sarkanās paprikas 200 g sarkanās Dimdiņu pupiņas 150 g kukurūza 150 g vārītu rīsu 100 g sarīvēts siers šķipsna sāls, pipari 40 g Indijas rieksti Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu; Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Bļodā sajauc pupiņas, kukurūzu, rīsus, sāli un piparus un pilda paprikās. Cep 15 – 20 minūtes; Pasniedz pārberot ar sieru un Indijas riekstiem. Lai labi garšo!
Balto pupiņu šokolādes braunijs!

Balto pupiņu šokolādes braunijs

Balto pupiņu šokolādes braunijs! Kārdinošs šokolādes baudījums, no kura nespēs atteikties neviens. Krāsnī cepts sulīgs un mīksts – tāds būs šokolādes braunijs ar baltajām pupiņām. Izmēģini! Sastāvdaļas (6-10 pers.): 2 lauku olas 150 g baltās pupiņas 200 g tumšā šokolāde 50 g sakapāti lazdu rieksti 100 g sviests 60 g brūnais cukurs 80 g kviešu milti ½ tējkarote cepamā pulvera Šķipsna sāls   Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo, sāli. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, iemaisa arī sajauktos miltus, baltās pupiņas, lazdu riekstus un visu samaisa viendabīgā m...
Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem! Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņu kimchi salātus? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti. Nepieciešams (4 personām): 300 g kimchi salāti 3 saldie kartupeļi 200 g šampinjoni 100 g stikla nūdeles 150 g sarkanie redīsi Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari Sinepju mērcei: 1 ēdamkarote franču sinepes 100 g bezpiedevu jogurts 20 ml citronu sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, p...
Ar štovētiem kāpostiem pildīta pīle!

Ar āboliem un štovētiem kāpostiem pildīta pīle– īsts svētku mielasts

Gatavošanas laiks: 2 ½ stundasSastāvdaļas: Pīle800g štovētu “Dimdiņkāpostu”Apelsīnu marmelādeProvansas garšvielu maisījums5 piparu maisījums Kāpostiem: 1kg štovēto “Dimdiņkāpostu”2 ēd. k pīles tauku2 ēd. k brūnā cukura5 piparu maisījumsPiedevās kartupeļi un burkāniGatavošana:Pīle: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250˚C grādiem. Pannā ievieto pīli, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem.  Ielej ūdeni 3- 4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar sāli un pipariem. Pilda dobumu ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem “Dimdiņkāpostiem”. Apklāj ar foliju. Liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisīj...
Kale veselīgais smūtijs!

Kale veselīgais smūtijs!

Pagatavošana: 5min Nepieciešams: 80g Kale lapu kāpostu lapas 1gab gatavs avakado 1gab ābols (vai 150ml dabīga ābolu sula) 250ml dabīga ananāsu sula   Pasniedz ar piparmētras lapiņu vai laima šķēlīti. Lai labi garšo!  
Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem! Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti. Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņi fermentēti kimchi 3 saldie kartupeļi 200 g šampinjoni 100 g stikla nūdeles 150 g sarkanie redīsi Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari Sinepju mērcei: 1 ēdamkarote franču sinepes 100 g bezpiedevu jogurts 20 ml citronu sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu,...
Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes! Novembris ir mūsu valsts Latvijas dzimšanas dienas mēnesis. Klāsim baltus galdautus un svinēsim Latvijas 101. dzimšanas dienu. Piedāvājam pavisam vienkāršu recepti – štovētus kāpostus oriģinālā izpildījumā. Nepieciešams: 500 g ‘’Dimdiņi’’ štovētie kāposti Klaips mīļākās maizes 3-5 kūpināti vistu šķiņķīši Šķipsna sāls, pipari Eļļa cepšanai Pētersīļi dekorēšanai Pagatavošana: Vistu šķiņķīšus noloba. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep kāpostus ar šķiņķīšiem 8-12 minūtes, ja nepieciešams pievieno sāli, piparus; Maizi sagriež šķēlītēs un virsū liek kāpostus ar vistiņu, dekorē ar smalki sagrieztām pētersīļu lapiņām.
Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm! Ievies krāsas savā šķīvi. Piknika salāti ar garnelēm un aprikozēm liks pasmaidīt pat drēgnos rudens vakaros. Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņi sarkano kāpostu piknika salāti 300 g atsaldētas attīrītas garneles 4-6 aprikozes 2 ķiploka daiviņas 20 g sviests Šķipsna sāls Pāris timiāna zariņi 100 g Indijas rieksti Šķipsna brūnais cukurs Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar pusi sviesta un liek cepties sakapātas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un sāli, pievieno garneles un cep 8-10 minūtes; Uz citas pannas izkausē sviestu ar brūno cukuru, un 10-12 minūtes cep aprikozes, kas pārgrieztas uz pusēm; Uz šķīvja kārto salātus, garneles, aprikozes un pārber ar Indijas riekstiem. ...
Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem Vasaras izskaņā, kad septembris vēl nedaudz lutina ar siltu laiku pagatavo ātro uzkodu – načos čipsus, ko baudīt kopā ar ģimeni. Nepieciešams (4pers): 200 g Dimdiņi marinētie sīpoli 400 g Načos čipsi 200 g konservēta kukurūza 200 g Čederas siers 1 paprika sauja sakapāti zaļumi Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, uzliek cepamo papīru un tad čipsus; Sieru sarīvē, papriku sagriež nelielos gabalos; Uz čipsiem liek sieru, papriku, kukurūzu un cep 10-15 minūtes; Ņem ārā pa virsu liek sīpolus, sakapātos zaļumus un pasniedz.  
Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām! Ir atvaļinājumu laiks, kad maltīte ir jāgatavo ārā – uz grila. Izmēģini vienkāršus un bezgala veselīgus salātus ar grilētām bietēm.   Nepieciešams: 1 iepakojums Dimdiņi cepam bietes 100 g dažādas salātlapas 1 buntīte redīsi 200 g biezpiens Sauja dažādu zaļumu – pētersīļu, diļļu, loku… 1 ēdamkarote olīveļļa 1 ēdamkarote balzamico etiķis Šķipsna sāls Pagatavošana: Iekurina grilu, bietes sajauc ar olīveļļu, balzamico etiķi un sāli; Zaļumus sīki sakapā un sajauc ar biezpienu, pievieno nedaudz sāli; Redīsus sagriež šķēlītēs, liek cepties bietes – cep 15-20 minūtes uz grila; Kārto salātus – salātlapas, bietes, biezpienu un redīsa šķēlītes. ...
Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem! Vasara ir laiks, kad zaļumiem uz šķīvja ir jābūt daudz, un tie jāēd katru dienu, jo tie ir vietējie un pašu audzēti. Šie salāti būs izcili pēc brīvdienām un svētkiem, kad ēsts nedaudz par daudz! Nepieciešams: 100 g dažādas salātlapas 80 g Dimdiņu marinētie sīpoli 150 g ķirštomāti 200 g siers cepšanai (var izmantot ķimeņu, cepamsieru) 80 g saulē kaltēti tomāti 80 ml olīveļļa Šķipsna sāls, pipari Sviests cepšanai Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar sviestu, sieru sagriež nelielos gabalos un liek cepties cep 5-7 minūtes no abām pusēm (sieru var cept arī uz grila); Salātus, ķirštomātus un saulē kaltētus tomātus sagriež nelielos gabalos, olīveļļu sajauc ar sāli un pipariem. Salātus kārto bļodā, liek abu veidu tomātus, sīpol...
Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem! Sātīgi kartupeļu salāti, kas iederēsies gan pie vakariņu galda ģimenei, gan svētku galdā. Šie tradicionālie kartupeļu salāti ir papildināti ar svaigiem, jaunajiem redīsiem, kas piešķirs izteiksmīgu garšu salātiem.   Nepieciešams (4-6pers.): 4-6 vārīti kartupeļi 400 g marinēti Dimdiņu gurķi 1 redīsu buntīte 4 vārītas olas Sauja sakapātu zaļumu Mērcei: 100 ml skābs krējums 2 ēdamkarotes medus sinepes Šķipsna sāls 1 ēdamkarote citronu sula   Pagatavošana: Kartupeļus sagriež resnās šķēlītēs, redīsus sagriež šķēlītēs un olas mazos gabaliņos; Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā; Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz....
Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju! Brīvdienās plānojas ciemiņi, un nezini ko gatavot? Izmēģini kimchi salātu tako – viegli, ātri un gardi! Nepieciešams (4 personām): 200 g kimchi salāti 400 g vistas fileja 12 gab. tako laiviņas 2 avokado 60 g ķirštomāti 1 laims 100 g bezpiedevu jogurts 1 ēdamkarote sinepes Šķipsna citronpipari Šķipsna sāls, pipari Eļļa cepšanai Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu, vistas fileju sagriež nelielos gabalos un cep 8-12 minūtes. Pievieno citronpiparus un cep vēl 3-4 minūtes; Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs, ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Bļodā sajauc bezpiedevu jogurtu, sinepes, sāli, piparus un laima sulu; Tako laiviņās kārto kimchi salātus, vistas fileju, avokado, ķirštomātus, pārlej ar mērci un pasniedz. Dzīvo ...
Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm! Klasiskās un gardās bietes ar jaunām garšām. Aicinām atklāt garšvielu pasauli un pagatavot biešu salātus ar kuminu. Turklāt kombinācija – bietes, kazas siers un kumins būs lielisks pārsteigums, un iemīlēsiet šo produktu saderību. Nepieciešams (4. personām): 600 g ‘’Dimdiņi’’ tvaicētās bietes 100 g spinātu un rukolas lapiņas 150 g mīkstais kazas siers 1 – 2 bumbieri 40 g valrieksti Eļļa cepšanai Mērcei: 50 ml olīveļļa 15 ml citrona sula ½ tējkarote malta kumina Šķipsna sāls Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties bietes, cep 8 – 10 minūtes uz vidēji lielas uguns. Spinātu un rukolas lapiņas nomazgā un nosusina, bumbieri sagriež plānās šķēlītēs, valri...
Sarkano kāpostu salāti!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem! Ja meklē recepti, kuru vienkārši pagatavot vakariņām – tad šī būs īstā. Turklāt, ja neapēd visu vienā vakarā, ņem nākamā dienā līdz pusdienām. Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbjiem un rīsiem izdodas krāsaini un saulaini, kas ne tikai priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis. Nepieciešams (4 personām): 800 g ķirbis – sagriezts nelielos gabalos 300 g sarkanie skābētie kāposti 300 – 400 g rīsi 200 ml kokosriekstu piens Sauja dažādu dīgstu Eļļa cepšanai Sāls – pēc garšas Čilli pārslas – pēc asuma un garšas ½ tējkarote karija pulvera – ja vēlas Pagatavošana: Ķirbi liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes, lai tas ir mīksts, bet ar nedaudz cietu vidiņu, verdošā ūdenī izvāra rīsu līdz ...
Vinegrets!

Vinegrets

Kārojas kas atsvaidzinošs?   Pagatavošanas laiks: 1h un 20min   Nepieciešams: 850g kāposti "Spicie",  3 vārīti kartupeļi,  2 vārīti burkāni,  5 vārītas bietes vai Dimdiņi bietes kubiņos 1 sīpols,  150g mazsālīti gurķi,  eļļa,  cukurs, sāls.    Pagatavošana: Visus dārzeņus sagriež kubiciņos, pievieno Spicos kāpostus, eļļu, sāli, cukuru pēc garšas un visu samaisa. Ļauj ievilkties 1 stundu, lai visi dārzeņi iekrāsojas sarkani. Labu apetīti!
Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem! Siltais laiks mūs lutina un nebeidz pārsteigt ar daudz, daudz sauli! Tas nozīmē, ka ir laiks atklāt grila sezonu, ja vēl neesat to paspējuši! Piedāvājam pagatavot gardu burgeri, kur īpaši labu garšu piešķirs marinētie sīpoli!   Nepieciešams (4 personām): 4 burgermaizes 4-6 salātlapas 400 g liellopa maltā gaļa 1-2 tomāti 2 mazie svaigie gurķi 200 g ‘’Dimdiņi’’ marinētie sīpoli Olīveļļa cepšanai 100g čedaras siers šķipsna sāls, pipari Mērcei: 150g skābais krējums 50g tomātu mērce 1 tējkarote sinepes sāls, pipari – pēc garšas 1 ēdamkarote sakapātas dilles Pagatavošana: Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūte...
Skābētu kāpostu zupa!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem! Pavasaris jau klauvē pie durvīm, taču ziema arī nesteidz atkāpties. Šajā laikā īpaši jāsaudzē veselība un jāuzņem vitamīni – kā lielisku, sildošu maltīti piedāvājam skābu kāpostu zupu. Nepieciešams (4 personām): 500 g skābi kāposti ar burkāniem 3 burkāni 2 sarkanie sīpoli 3 – 4 selerijas kāti 80 g miežu grūbas – 2 h izmērcētas ūdenī 300 – 400 g mednieku desiņas 2 – 3 l ūdens Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari skābs krējums pasniegšanai Pagatavošana: Burkānus, sīpolus nomizo, sagriež nelielos gabalos. Katliņā ielej eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus, cep 8 – 10 minūtes, tad pārlej ūdeni un ļauj vārīties 10 – 15 minūtes. Mednieku desiņas sagriež rip...
Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

  Kale lapu kāposti ir ļoti populāri ASV, kur tos uzskata par īpaši veselīgiem, jo tie satur daudz dzelzs un citas vērtīgas uzturvielas. Vitamīnu un minerālvielu kale kāpostos ir pat vairāk nekā “spēka vīru” spinātos. Protams, tos var gatavot daudz un dažādi, var arī vienkārši piegriezt pie salātiem kopā ar citām lapām un dārzeņiem. Mūsu taisītais variants, ciemojoties “Dimdiņos”, ir laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam vai viens pats veģetārai maltītei ar īstu itāļu piesitienu. Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6 – 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkais...
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv