Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!
Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem!
Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņu kimchi salātus? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.
Nepieciešams (4 personām):
- 300 g kimchi salāti
- 3 saldie kartupeļi
- 200 g šampinjoni
- 100 g stikla nūdeles
- 150 g sarkanie redīsi
- Eļļa cepšanai
- šķipsna sāls, pipari
Sinepju mērcei:
- 1 ēdamkarote franču sinepes
- 100 g bezpiedevu jogurts
- 20 ml citronu sula
- Šķipsna sāls, pipari
Pagatavošana:
- Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
- Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, pievieno nedaudz sāli un piparus, cep 8-10 minūtes, tad uz tās pašas pannas 4-6 minūtes apcep izvārītā saldā kartupeļa daiviņas.
- Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā, rīsu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 6-8 minūtēm, tad nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni.
- Bļodā kārto kimchi salātus, saldo kartupeli, stikla nūdeles, šampinjonus, redīsu, pārlej ar mērci un pasniedz.