Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Skābētu kāpostu vinegrets!

Skābētu kāpostu vinegrets!

Skābētu kāpostu vinegrets!
Nepieciešams:

3 vārītas bietes
3 vārīti kartupeļi
3 vārīti burkāni
2 nelieli sīpoli
200 g skābēti kāposti
50 ml olīveļļa
Šķipsna sāls, pipari
1 tējkarote citronu sulas
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi

Pagatavošana:

Bietes, kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabalos;
Mazā bļodiņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu;
Bļodā liek sagrieztos dārzeņus, skābētus kāpostus, pārlej mērci, samaisa;
Pasniedz pārberot ar pētersīļiem.
Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar šķovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem!
Laiks klāt svētku galdu – skaistu, gardu un svinīgu! Štovēti kāposti ir Ziemassvētku klasika, un tie ļoti labi saderēs ar vistas fileju un dzērvenēm!
Nepieciešams (4 personām):

4 - 6 vidēji lielas vistas filejas
4 - 5 ēdamkarotes dzērvenes
1 rozmarīna zariņš
3 ķiploka daiviņas
20 ml olīveļļa
Šķipsna sāls
400 g Dimdiņi štovētie kāposti
400 g Dimdiņi sarkanie štovētie kāposti

Pagatavošana:

Uzsilda pannu ar olīveļļu, ķiploka daiviņas nomizo, pannā liek ķiploku daiviņas, dzērvenes, rozmarīna zariņu un sāli, cep 3 minūtes, tad liek vistas filejas un cep 8-10 minūtes no abām pusēm;
Uz atsevišķas pannas liek sildīties kāpostus un silda 7-10 minūtes;
Pasniedz abu veidu kāpostus kopā ar vistas filejām...
Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!
Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā.
Nepieciešams (10-16 pikām):

200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi
2 sīpoli
1 l piens
2 olas
50 g rīvmaize
500 ml eļļa
Šķipsna sāls, pipari
100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts
Šķipsna ķimenes
½ tējkarote sinepes

 
Pagatavošana:

Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas
Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus
Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas
Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina
Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem

Pasniedz bumbiņas ar mērci...
Balto pupiņu šokolādes braunijs!

Balto pupiņu šokolādes braunijs

Balto pupiņu šokolādes braunijs!
Kārdinošs šokolādes baudījums, no kura nespēs atteikties neviens. Krāsnī cepts sulīgs un mīksts – tāds būs šokolādes braunijs ar baltajām pupiņām. Izmēģini!
Sastāvdaļas (6-10 pers.):

2 lauku olas
150 g baltās pupiņas
200 g tumšā šokolāde
50 g sakapāti lazdu rieksti
100 g sviests
60 g brūnais cukurs
80 g kviešu milti
½ tējkarote cepamā pulvera
Šķipsna sāls

 
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo, sāli. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, iemaisa arī sajauktos miltus, baltās pupiņas, lazdu riekstus un visu samaisa viendabīgā m...
Ar štovētiem kāpostiem pildīta pīle!

Ar āboliem un štovētiem kāpostiem pildīta pīle– īsts svētku mielasts

Gatavošanas laiks: 2 ½ stundasSastāvdaļas: Pīle800g štovētu “Dimdiņkāpostu”Apelsīnu marmelādeProvansas garšvielu maisījums5 piparu maisījums Kāpostiem: 1kg štovēto “Dimdiņkāpostu”2 ēd. k pīles tauku2 ēd. k brūnā cukura5 piparu maisījumsPiedevās kartupeļi un burkāniGatavošana:Pīle: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250˚C grādiem. Pannā ievieto pīli, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem.  Ielej ūdeni 3- 4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar sāli un pipariem. Pilda dobumu ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem “Dimdiņkāpostiem”. Apklāj ar foliju. Liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisīj...
Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes!
Novembris ir mūsu valsts Latvijas dzimšanas dienas mēnesis. Klāsim baltus galdautus un svinēsim Latvijas 101. dzimšanas dienu. Piedāvājam pavisam vienkāršu recepti – štovētus kāpostus oriģinālā izpildījumā.
Nepieciešams:

500 g ‘’Dimdiņi’’ štovētie kāposti
Klaips mīļākās maizes
3-5 kūpināti vistu šķiņķīši
Šķipsna sāls, pipari
Eļļa cepšanai
Pētersīļi dekorēšanai

Pagatavošana:

Vistu šķiņķīšus noloba. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep kāpostus ar šķiņķīšiem 8-12 minūtes, ja nepieciešams pievieno sāli, piparus;
Maizi sagriež šķēlītēs un virsū liek kāpostus ar vistiņu, dekorē ar smalki sagrieztām pētersīļu lapiņām.
Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem
Vasaras izskaņā, kad septembris vēl nedaudz lutina ar siltu laiku pagatavo ātro uzkodu – načos čipsus, ko baudīt kopā ar ģimeni.
Nepieciešams (4pers):

200 g Dimdiņi marinētie sīpoli
400 g Načos čipsi
200 g konservēta kukurūza
200 g Čederas siers
1 paprika
sauja sakapāti zaļumi

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, uzliek cepamo papīru un tad čipsus;
Sieru sarīvē, papriku sagriež nelielos gabalos;
Uz čipsiem liek sieru, papriku, kukurūzu un cep 10-15 minūtes;

Ņem ārā pa virsu liek sīpolus, sakapātos zaļumus un pasniedz.
 
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv