Štovētu kāpostu maizītes!
Štovētu kāpostu maizītes!
Novembris ir mūsu valsts Latvijas dzimšanas dienas mēnesis. Klāsim baltus galdautus un svinēsim Latvijas 101. dzimšanas dienu. Piedāvājam pavisam vienkāršu recepti – štovētus kāpostus oriģinālā izpildījumā.
Nepieciešams:
- 500 g ‘’Dimdiņi’’ štovētie kāposti
- Klaips mīļākās maizes
- 3-5 kūpināti vistu šķiņķīši
- Šķipsna sāls, pipari
- Eļļa cepšanai
- Pētersīļi dekorēšanai
Pagatavošana:
- Vistu šķiņķīšus noloba. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep kāpostus ar šķiņķīšiem 8-12 minūtes, ja nepieciešams pievieno sāli, piparus;
- Maizi sagriež šķēlītēs un virsū liek kāpostus ar vistiņu, dekorē ar smalki sagrieztām pētersīļu lapiņām.