Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!
Bietes ir ziemas dārzenis, tās satur olbaltumvielas, organiskās skābes un B grupas vitamīnus. Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu. 
Nepieciešams (4 personām):

4 - 6 vidēji lielas vārītas bietes
1/2 - 1 tējkarote malta kumina
sviests cepšanai
2 ķiploka daiviņas
300-400 ml saldais krējums
šķipsna čilli pulvera
sāls pēc garšas
1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa
2 nelieli bumbieri
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote sviests

Pagatavošana:

Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 minūtes;
B...
Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!      
Vasara un grila laiks rit pilnā sparā. Dodies dabā ar piknika grozu rokā un izbaudi brīvdienas!
 
Sastāvdaļas (4 personām):

500 g vistas fileja
600 – 700 ml silta ūdens
3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes ķimeņu
Šķipsna sāls
500 g piknika salāti

Mērcei:

160g bezpiedevu jogurta
2 piparmētru zariņi
1 neliels čili
1 ēdamkarote medus
2 ēdamkarotes laima sulas
Koka iesmiņi
Ogles, degšķidrums

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež nelielos gabalos, bļodā sajauc ūdeni, etiķi, ķimenes, sāli un liek gaļas gabalus, atstāj ledusskapī uz nakti. Kurina grilu un cep gaļas gabalus, kas uzdurti uz iesmiņa līdz tie gatavi (30-40 minūtes);
Visas mērces sastāvdaļas sabl...
Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!
Lai sākas vasara, un siltajam laikam ļoti piestāv aukstā zupa. Iesakām gatavot lielu bļodu ar zupu, jo tā no galda pazudīs nemanot!  
Nepieciešams (4-6 personām):

700 g Dimdiņu aukstās zupas bietes
4-6 īsie, lauku gurķi
Sauja sakapātu zaļumu (dilles, loki, spināti)
3-4 vārīti kartupeļi (pēc vēlēšanās)
12 paipalu olas
5l kefīrs
1 tējkarote sinepes
Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Aukstā ūdenī liek paipalu olas un vāra, kopš ūdens vārīšanās brīža 5-7 minūtes, noloba, sagriež uz pusēm;
Lielā bļodā sajauc bietes, zaļumus, mazos gabalos sagrieztus kartupeļus gurķi, kas nomizots un sagriezts mazos gabalos;
Kefīru sajauc ar sinepēm, sāli, pipariem un pārlej bļodas saturam, samaisa.
Zupu lej mazākos trauciņos, pasniedz pāri liekot paipa...
Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!
Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.
Nepieciešams (4 personām):

300 g Dimdiņi fermentēti kimchi
3 saldie kartupeļi
200 g šampinjoni
100 g stikla nūdeles
150 g sarkanie redīsi
Eļļa cepšanai
šķipsna sāls, pipari

Sinepju mērcei:

1 ēdamkarote franču sinepes
100 g bezpiedevu jogurts
20 ml citronu sula
Šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana:

Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu,...
Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!
Ievies krāsas savā šķīvi. Piknika salāti ar garnelēm un aprikozēm liks pasmaidīt pat drēgnos rudens vakaros.
Nepieciešams (4 personām):

300 g Dimdiņi sarkano kāpostu piknika salāti
300 g atsaldētas attīrītas garneles
4-6 aprikozes
2 ķiploka daiviņas
20 g sviests
Šķipsna sāls
Pāris timiāna zariņi
100 g Indijas rieksti
Šķipsna brūnais cukurs

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar pusi sviesta un liek cepties sakapātas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un sāli, pievieno garneles un cep 8-10 minūtes;
Uz citas pannas izkausē sviestu ar brūno cukuru, un 10-12 minūtes cep aprikozes, kas pārgrieztas uz pusēm;
Uz šķīvja kārto salātus, garneles, aprikozes un pārber ar Indijas riekstiem.
...
Vinegrets!

Vinegrets

Kārojas kas atsvaidzinošs?
 
Pagatavošanas laiks: 1h un 20min
 
Nepieciešams:
850g kāposti "Spicie", 
3 vārīti kartupeļi, 
2 vārīti burkāni, 
5 vārītas bietes vai Dimdiņi bietes kubiņos
1 sīpols, 
150g mazsālīti gurķi, 
eļļa, 
cukurs,
sāls. 
 
Pagatavošana:
Visus dārzeņus sagriež kubiciņos, pievieno Spicos kāpostus, eļļu, sāli, cukuru pēc garšas un visu samaisa.
Ļauj ievilkties 1 stundu, lai visi dārzeņi iekrāsojas sarkani. Labu apetīti!
Skābētu kāpostu zupa!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!
Pavasaris jau klauvē pie durvīm, taču ziema arī nesteidz atkāpties. Šajā laikā īpaši jāsaudzē veselība un jāuzņem vitamīni – kā lielisku, sildošu maltīti piedāvājam skābu kāpostu zupu.
Nepieciešams (4 personām):

500 g skābi kāposti ar burkāniem
3 burkāni
2 sarkanie sīpoli
3 – 4 selerijas kāti
80 g miežu grūbas – 2 h izmērcētas ūdenī
300 – 400 g mednieku desiņas
2 – 3 l ūdens
Eļļa cepšanai
šķipsna sāls, pipari
skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana:

Burkānus, sīpolus nomizo, sagriež nelielos gabalos. Katliņā ielej eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus, cep 8 – 10 minūtes, tad pārlej ūdeni un ļauj vārīties 10 – 15 minūtes.
Mednieku desiņas sagriež rip...
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv