
Receptes
Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!


Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!
Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci! Vasara un grila laiks rit pilnā sparā. Dodies dabā ar piknika grozu rokā un izbaudi brīvdienas! Sastāvdaļas (4 personām): 500 g vistas fileja 600 – 700 ml silta ūdens 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa 2 ēdamkarotes ķimeņu Šķipsna sāls 500 g piknika salāti Mērcei: 160g bezpiedevu jogurta 2 piparmētru zariņi 1 neliels čili 1 ēdamkarote medus 2 ēdamkarotes laima sulas Koka iesmiņi Ogles, degšķidrums Pagatavošana: Vistas fileju sagriež nelielos gabalos, bļodā sajauc ūdeni, etiķi, ķimenes, sāli un liek gaļas gabalus, atstāj ledusskapī uz nakti. Kurina grilu un cep gaļas gabalus, kas uzdurti uz iesmiņa līdz tie gatavi (30-40 minūtes); Visas mērces sastāvdaļas sabl...
Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!
Biešu aukstā zupa ar paipalu olām! Lai sākas vasara, un siltajam laikam ļoti piestāv aukstā zupa. Iesakām gatavot lielu bļodu ar zupu, jo tā no galda pazudīs nemanot! Nepieciešams (4-6 personām): 700 g Dimdiņu aukstās zupas bietes 4-6 īsie, lauku gurķi Sauja sakapātu zaļumu (dilles, loki, spināti) 3-4 vārīti kartupeļi (pēc vēlēšanās) 12 paipalu olas 5l kefīrs 1 tējkarote sinepes Šķipsna sāls Pagatavošana: Aukstā ūdenī liek paipalu olas un vāra, kopš ūdens vārīšanās brīža 5-7 minūtes, noloba, sagriež uz pusēm; Lielā bļodā sajauc bietes, zaļumus, mazos gabalos sagrieztus kartupeļus gurķi, kas nomizots un sagriezts mazos gabalos; Kefīru sajauc ar sinepēm, sāli, pipariem un pārlej bļodas saturam, samaisa. Zupu lej mazākos trauciņos, pasniedz pāri liekot paipa...
Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!
Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem! Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti. Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņi fermentēti kimchi 3 saldie kartupeļi 200 g šampinjoni 100 g stikla nūdeles 150 g sarkanie redīsi Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari Sinepju mērcei: 1 ēdamkarote franču sinepes 100 g bezpiedevu jogurts 20 ml citronu sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu,...
Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!
Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm! Ievies krāsas savā šķīvi. Piknika salāti ar garnelēm un aprikozēm liks pasmaidīt pat drēgnos rudens vakaros. Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņi sarkano kāpostu piknika salāti 300 g atsaldētas attīrītas garneles 4-6 aprikozes 2 ķiploka daiviņas 20 g sviests Šķipsna sāls Pāris timiāna zariņi 100 g Indijas rieksti Šķipsna brūnais cukurs Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar pusi sviesta un liek cepties sakapātas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un sāli, pievieno garneles un cep 8-10 minūtes; Uz citas pannas izkausē sviestu ar brūno cukuru, un 10-12 minūtes cep aprikozes, kas pārgrieztas uz pusēm; Uz šķīvja kārto salātus, garneles, aprikozes un pārber ar Indijas riekstiem. ...
Vinegrets
Kārojas kas atsvaidzinošs? Pagatavošanas laiks: 1h un 20min Nepieciešams: 850g kāposti "Spicie", 3 vārīti kartupeļi, 2 vārīti burkāni, 5 vārītas bietes vai Dimdiņi bietes kubiņos 1 sīpols, 150g mazsālīti gurķi, eļļa, cukurs, sāls. Pagatavošana: Visus dārzeņus sagriež kubiciņos, pievieno Spicos kāpostus, eļļu, sāli, cukuru pēc garšas un visu samaisa. Ļauj ievilkties 1 stundu, lai visi dārzeņi iekrāsojas sarkani. Labu apetīti!