Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!
Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!
Bietes ir ziemas dārzenis, tās satur olbaltumvielas, organiskās skābes un B grupas vitamīnus. Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu.
Nepieciešams (4 personām):
- 4 - 6 vidēji lielas vārītas bietes
- 1/2 - 1 tējkarote malta kumina
- sviests cepšanai
- 2 ķiploka daiviņas
- 300-400 ml saldais krējums
- šķipsna čilli pulvera
- sāls pēc garšas
- 1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa
- 2 nelieli bumbieri
- 1 ēdamkarote medus
- 1 ēdamkarote sviests
Pagatavošana:
- Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 minūtes;
- Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs un liek uz pannas, kurā izkausēts sviests un medus, uz lēnas uguns karamelizē 8 – 10 minūtes;
- Pannas saturu liek blenderī un sāk blendēt, pamazām pievienojot saldo krējumu vai sojas pienu līdz veidojas viendabīga masa, ja nepieciešams pievieno vēl sāli, vai čilli pulveri;
- Zupu lej katliņā, uzsilda un pasniedz ar karamelizētiem bumbieriem.