Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Bietes ir ziemas dārzenis, tās satur olbaltumvielas, organiskās skābes un B grupas vitamīnus. Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu. 

Nepieciešams (4 personām):

  • 4 - 6 vidēji lielas vārītas bietes
  • 1/2 - 1 tējkarote malta kumina
  • sviests cepšanai
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 300-400 ml saldais krējums
  • šķipsna čilli pulvera
  • sāls pēc garšas
  • 1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa
  • 2 nelieli bumbieri
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote sviests

Pagatavošana:

  1. Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 minūtes;
  2. Bumbierus sagriež plānās šķēlītēs un liek uz pannas, kurā izkausēts sviests un medus, uz lēnas uguns karamelizē 8 – 10 minūtes;
  3. Pannas saturu liek blenderī un sāk blendēt, pamazām pievienojot saldo krējumu vai sojas pienu līdz veidojas viendabīga masa, ja nepieciešams pievieno vēl sāli, vai čilli pulveri;
  4. Zupu lej katliņā, uzsilda un pasniedz ar karamelizētiem bumbieriem.
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv