Par mums

Katra kāpostgalviņa mūsu uzņēmumā caur rokām iziet sešas reizes. Kāposti Dimdiņos tiek nēsāti uz rokām un gala rezultāts ir tiešām gards!

Mūsu stāsts

Mūsu stāsts

Mēs zinām, ka tikai rūpējoties par esošo, var saglabāt labāko un veidot jauno.

Dimdiņos mēs apvienojam cieņu pret tradīcijām ar mūsdienīgu skatu, lai radītu tīru, veselīgu un garšīgu ēdienu.
 
Iespējams, ir vieglāki ceļi, kā pašiem apstrādāt zemi, audzēt dārzeņus un novākt ražu , bet mēs ticam, ka tikai ar lielu atbildību katrā solī var nodrošināt nemainīgi augstu kvalitāti.

Iespējams, ir vieglāk par ēdienu domāt daudz vienkāršāk, bet mēs ticam, ka tam, ko ēdam ir milzīga nozīme, tādēļ rūpīgi strādājam, lai no katra dārzeņa saglabātu vērtīgāko.
 
Iespējams, ir vieglāk darīt tā, kā ierasts, bet mēs ticam, ka katrai paaudzei un laikam ir savas garšas, tāpēc nemitīgi sekojam pasaules tendencēm, lai piedāvātu šodienai atbilstošāko.

Iespējams ir vieglāk izmantot visu gatavu, bet mēs ticam, ka Jums patīk gatavot un Dimdiņu produkti var būt iedvesmas avots garšīgai maltītei.

Dzīvo ar garšu!

Ražošana

Ražošana

SIA "Dimdiņi" ir ģimenes uzņēmums un viens no lielākajiem dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs, kas specializējies kāpostu audzēšanā kopš 1992. gada. Ap 150 ha platībā  tiek audzēti galviņkāposti, ķīnas kāposti un kale. Pašu izaudzētie kāposti tiek pārstrādāti, gatavojot skābētus kāpostus, štovētus kāpostus un marinētus kāpostu salātus. Attīstot sortimentu un produkcijas eksportu, SIA "Dimdiņi" klientiem piedāvā arī dažādus dārzeņu salātus: bietes majonēzē, tvaicētas bietes, korejas salātus u.c., kā arī vārītas pupiņas un zirņus.

Uzņēmums nemitīgi attīstās, tādēļ jaunu produktu izstrāde ir uzņēmuma dienas kārtībā, lai pircēji tirgū varētu saņemt arvien jaunus Dimdiņu produktus. Kopš 1992. gada uzņēmumā tiek pētītas un atlasītas izcilākās kāpostu šķirnes. Šo gadu pieredze garantē kvalitāti no sēkliņas līdz gataviem pārstrādes produktiem, nodrošinot pilnīgu to izsekojamību, ko apliecina piešķirtais starptautiskais GLOBAL G.A.P. sertifikāts un 2015 gadā iegūtais BRC (Global Standard for Food Safty) sertifikāts. Kāpostu audzēšana notiek pēc integrētās audzēšanas metodes. Visa ražošana notiek ievērojot HACCP, BRC kvalitātes standartus. Uzņēmumā tiek audzēta un pārstrādāta arī bioloģiski sertificēta produkcija. Uzņēmumam ir piešķirta "Zaļā karotīte" nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts”, kas apliecina produkta augsto kvalitāti, tie ir ražoti Latvijā, nesatur ĢMO un sintētiskās krāsvielas.

Uzņēmuma misija ir ražot dabīgus, veselīgus un vērtīgus produktus! 
Produkti ir ieguvuši kvalitātes zīmi "Dabīgs produkts", kas arī ir norādīts uz iepakojuma.
Dimdiņi zīmols ir labi atpazīstams un iecienīts ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Vēsture

Vēsture

"Dimdiņi" kā zemnieku saimniecība šajā vietā tika dibināta 1926 gadā, kad 20.-ajos gados jaunizveidotā, neatkarīgā Latvijas valsts piešķīra zemi, ar izpirkšanas tiesībām, privāto zemnieku saimniecību dibināšanai.

Tā, uz 16,16 ha zemes Jānis, Anna un meita Erna, Lūši nodibināja zemnieku saimniecību Gulbenes rajonā, Lizuma pagastā, piešķirot tai nosaukumu "Dimdiņi". Tika uzbūvēta māja, saimniecības ēkas uz pilnīgi tukša, līdzena lauka. Saimniecība pirmsākumos nodarbojās ar graudkopību, lopkopību un augļkopību. Jānis Lūsis bijis kaismīgs koku mīļotājs, tāpēc jau no pašas pirmās dienas tika stādīti dažādu veidu koki, kas Dimdiņus priecē vēl tagad. Tāpat ir saglabājusies Lūšu celtā māja un saimniecības ēka.

Padomju gados viss tika nacionalizēts, bet 1990-1992, kad Latvija atkal kļuva par brīvvalsti, Lūšu meita Erna Lūse – Jančevska atguva savu vecāku īpašumu kā vienīgā mantiniece. Ernas tantes sirds vēlēšanās un degsme bija ļoti patriotiska, ar lielu gandarījumu viņa atcerējās kā viņas ģimene bija veiksmīgi saimniekojuši Dimdiņos. Ar kādu lielu mīlestību viņas tēvs bija noglāstījis rudzu vārpas apstaigājot laukus, tāpēc viņa ļoti vēlējās, lai grūti izcīnītā privātā saimniecība tiktu atjaunota un veiksmīgi turpinātu pastāvēt atkal brīvajā Latvijā. Dimdiņu tagadējie saimnieki, Audzišu ģimene, rūpējoties par Ernas tanti, Dimdiņu saimniecību saņēma mantojumā.

Savu otro dibināšanu z/s Dimdiņi piedzīvo 1992. gadā kā dārzeņu audzēšanas saimniecība, ko veido jaunie, diplomētie agronomi - dārznieki Audziši. Savukārt, kāpostu audzēšanas biznesu – prasmi un iemaņas, saņēmuši mantojumā no Ivetas vecākiem Marutas un Jāzepa Stalidzāniem, kas Jelgavas rajona Līvbērzes pagastā audzēja kāpostus padomju gados kā papildus ienākuma avotu. Iecienītā štovēto "Dimdiņkāpostu" recepte jau tajos laikos bija iemīļots gardums ģimenes galdā un recepte nodota mantojumā. Vēl viens mantojums ir saņemts no Normunda vecākiem Irēnas un Imanta Audzišiem – tas ir profesionāls darbs un zināšanas konfekšu "Gotiņa" ražošanā, kas bija kā pamats, lai 1998. gadā uzdrīkstētos iegādāties Lizuma Gotiņas konfekšu ražošanas cehu. Pamazām Dimdiņos klāt tika iegādāta zeme un šobrīd tiek apsaimniekoti jau 200 ha zemes, kuros tiek audzēti galviņkāposti, ķīnas kāposti, kale. Jau no pašiem pirmsākumiem saimniecība sāka nodarboties arī ar skābētu kāpostu ražošanu, pirmie Latvijā iedibinot fasēšanu plastmasa spainīšos, kas iekaroja pircēju atsaucību un popularitāti. Ar 2008. gadu ieviesta augstražīga ražošanas līnija, kas ļauj fasēt visa veida produkciju - ērtās un modernās paciņās.

Pateicība

Pateicība

"Esam pateicīgi par šo vietu, vārdu un "ceļa maizi", ko mums mantojumā ielika Ernas tante. Patriotisks spēks, latviskums un mīlestība pret darbu un cilvēkiem bija viņas dzīves galvenās vērtības. Gan Ernas tante, gan mūsu vecāki palīdzēja mums, jauniem, "zaļiem", entuziasma pilniem darboņiem, saprast šo zemes vērtību un gandarījumu, ko tā sniedz. Liela pateicība mūsu vecākiem, kas no pirmās mūsu saimniekošanas dienas ir kopā ar mums un, no kuriem mēs esam mācījušies darba iemaņas gan kāpostu audzēšanā, gan konfekšu "Gotiņa" ražošanā. No viņiem gūstam un mācamies neizsakāmi lielu spēku un izturību darbā!"

Iveta Stalidzāne un Normunds Audzišs
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv