Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!  Gatavošanas laiks 15 min Personas 4   Sendvičam:  Ciabata  8 šķēles Cesvaines siers 3 veidi pa 4 šķēlēm Olīveļļa 35 ml   Zupai: Kimči salāti 1 burc Ķiploks 1 daiva Sēnes 300 g (portabelo vai citas) Tofu siers 1 pac 349g Dārzeņu buljons 1 L Sīpolloki 50 g Tomātu pasta i love eco 1 ēdamk. Olīveļļa 25 ml Ciabatas sķēlēm pa vidu liec trīs, dažādu garšu siera šķēles un cep uz vidèja karstuma sasildītas pannas, olīveļļā. Kraukšķīgās siermaizes jācep 2-3 minūtes no katras puses, līdz siers viegli pakusis. Gatavo zupu. Olīveļļā apcep tofu gabaliņus, atliec citā traukā. Tai pašā katlā cep sasmalcinātu ķiploku, pievieno sagrieztas sēnes, nedaudz apcep. Pieliec tomātu pastu, kimči un p...
Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss! Brīnišķīga uzkoda, kas garšos ikvienam. Turku zirņu humusu var smērēt maizītēs līdzi uz skolu, pasniegt ciemiņiem un pievienot pusdienu maltītei. Nepieciešams: 400 g ‘’Dimdiņi’’ turku zirņi 2 ķiploka daiviņas ½ tējkarote sāls 100 ml olīveļļa Šķipsna čilli pārslas vai pulvera Pagatavošana: Blenderī lej olīveļļu, sāli, nomizotas ķiploka daiviņas, čilli pārslas un visu sablendē; Tad pamazām pievieno turku zirņus un sablendē visu viendabīgā masā; Pasniedz uz maizītes, ar dārzeņiem.
Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem! Lai varētu vairāk laika pavadīt ar tuvajiem pagatavo vienkāršās un gardās pitas maizes. Nepieciešams (4 personām): 4 pitas maizes 250 g Dimdiņi coleslaw salāti 2 nelieli kabači 2 avokado Sauja dažādi zaļumi, pēc izvēles Sauja lazdu riekstu Šķipsna sāls, pipari Eļļa cepšanai Ķirštomāti, ja vēlas Pagatavošana: Kabačus sagriež ripiņās, uzsilda pannu ar eļļu cep kabačus, pievienojot sāli, piparus, cep 8-10 minūtes; Avokado sagriež daiviņās, riekstus un zaļumus sakapā, ķirštomātus pārgriež uz pusēm; Uz pitas maizes liek coleslaw salātus, kabačus, avokado, ķirštomātus, pāri pārber lazdu riekstus un zaļumus.
Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli! Lai pavadītu laiku ārpus mājas gardi, iesakām pagatavot turku zirņu tortillas un paņemt tās līdz dodoties piedzīvojumos. Nepieciešams (4 personām): 250 g Dimdiņi turku zirņi 4 tortillas 6-8 ķirštomāti 200 g tofu siers (var izmantot arī citu) Sauja sakapātu pētersīļu Šķipsna brūnā cukura Sāls, pipari Eļļa Gvakamolei: 3 nogatavināti avokado 20 ml laima sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties turku zirņus, cep 10-12 minūtes, pārber ar šķipsnu sāls un pusi pētersīļiem; Tofu sieru sagriež nelielos gabaliņos, liek cepties uz pannas, pārber ar otru pusi pētersīļiem, šķipsnu sāls un cep 12-16 minūtes; Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties uz pusēm pārgrieztus ķir...
Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem! Vai esi izmēģinājis coleslaw salātus? Tie lieliski iederēsies ikvienā maltītē, uzlabos veselību un, kas svarīgi – tie ir vegāni. Pagatavo ceptus brokoļus un pasniedz tos ar coleslaw salātiem. Nepieciešams (4 personām): 400 g coleslaw salāti 1-2 brokoļu galviņas 100 g rīvēties cietais siers 50 g mandeles 20 g sviests Šķipsna, sāls pipari Pagatavošana: Brokoļa galviņu nomazgā un sagriež rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes; Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties brokoļus, pievieno sakapātas mandeles, sāli, piparus un cep 6-8 minūtes; Brokoļiem pārber pāri sieru un pasniedz ar coleslaw salātiem.
Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa! Laiks papildināt klasisko zupu maltītes ar jaunām zupu idejām un garšām. Pagatavo vienkāršo (aizņem 10-15 minūtes) zupu, kuras sastāvā ir turku zirņi, kalē kāposts, olu nūdeles un nedaudz čili! Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņu turku zirņi 3 kalē kāposta lapas 200 g olu nūdeles 1 tējkarote čili pārslas vai mērce, atkarīgs no asuma 2 l dārzeņu buljons Pagatavošana: Katlā lej buljonu vai verdošu ūdeni un pievieno buljona kubiņus. Kad buljons vārās pievieno turku zirņus, nelielos gabalos sagrieztu kalē kāpostu, olu nūdeles un čili. Vāra 7-10 minūtes un pasniedz! Dzīvo ar garšu!
Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika! Klāt pavasaris un saule silda mūs arvien vairāk. Arī uz šķīvja vēlamies redzēt krāsainu, veselīgu ēdienu. Pildītās paprikas būs tieši laikā, lai izkrāsotu maltīti un ikdienu. Nepieciešams (4 personām): 4-6 sarkanās paprikas 200 g sarkanās Dimdiņu pupiņas 150 g kukurūza 150 g vārītu rīsu 100 g sarīvēts siers šķipsna sāls, pipari 40 g Indijas rieksti Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu; Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Bļodā sajauc pupiņas, kukurūzu, rīsus, sāli un piparus un pilda paprikās. Cep 15 – 20 minūtes; Pasniedz pārberot ar sieru un Indijas riekstiem. Lai labi garšo!
Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem! Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņu kimchi salātus? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti. Nepieciešams (4 personām): 300 g kimchi salāti 3 saldie kartupeļi 200 g šampinjoni 100 g stikla nūdeles 150 g sarkanie redīsi Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari Sinepju mērcei: 1 ēdamkarote franču sinepes 100 g bezpiedevu jogurts 20 ml citronu sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, p...
Kale veselīgais smūtijs!

Kale veselīgais smūtijs!

Pagatavošana: 5min Nepieciešams: 80g Kale lapu kāpostu lapas 1gab gatavs avakado 1gab ābols (vai 150ml dabīga ābolu sula) 250ml dabīga ananāsu sula   Pasniedz ar piparmētras lapiņu vai laima šķēlīti. Lai labi garšo!  
Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām! Ir atvaļinājumu laiks, kad maltīte ir jāgatavo ārā – uz grila. Izmēģini vienkāršus un bezgala veselīgus salātus ar grilētām bietēm.   Nepieciešams: 1 iepakojums Dimdiņi cepam bietes 100 g dažādas salātlapas 1 buntīte redīsi 200 g biezpiens Sauja dažādu zaļumu – pētersīļu, diļļu, loku… 1 ēdamkarote olīveļļa 1 ēdamkarote balzamico etiķis Šķipsna sāls Pagatavošana: Iekurina grilu, bietes sajauc ar olīveļļu, balzamico etiķi un sāli; Zaļumus sīki sakapā un sajauc ar biezpienu, pievieno nedaudz sāli; Redīsus sagriež šķēlītēs, liek cepties bietes – cep 15-20 minūtes uz grila; Kārto salātus – salātlapas, bietes, biezpienu un redīsa šķēlītes. ...
Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem! Vasara ir laiks, kad zaļumiem uz šķīvja ir jābūt daudz, un tie jāēd katru dienu, jo tie ir vietējie un pašu audzēti. Šie salāti būs izcili pēc brīvdienām un svētkiem, kad ēsts nedaudz par daudz! Nepieciešams: 100 g dažādas salātlapas 80 g Dimdiņu marinētie sīpoli 150 g ķirštomāti 200 g siers cepšanai (var izmantot ķimeņu, cepamsieru) 80 g saulē kaltēti tomāti 80 ml olīveļļa Šķipsna sāls, pipari Sviests cepšanai Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar sviestu, sieru sagriež nelielos gabalos un liek cepties cep 5-7 minūtes no abām pusēm (sieru var cept arī uz grila); Salātus, ķirštomātus un saulē kaltētus tomātus sagriež nelielos gabalos, olīveļļu sajauc ar sāli un pipariem. Salātus kārto bļodā, liek abu veidu tomātus, sīpol...
Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem! Sātīgi kartupeļu salāti, kas iederēsies gan pie vakariņu galda ģimenei, gan svētku galdā. Šie tradicionālie kartupeļu salāti ir papildināti ar svaigiem, jaunajiem redīsiem, kas piešķirs izteiksmīgu garšu salātiem.   Nepieciešams (4-6pers.): 4-6 vārīti kartupeļi 400 g marinēti Dimdiņu gurķi 1 redīsu buntīte 4 vārītas olas Sauja sakapātu zaļumu Mērcei: 100 ml skābs krējums 2 ēdamkarotes medus sinepes Šķipsna sāls 1 ēdamkarote citronu sula   Pagatavošana: Kartupeļus sagriež resnās šķēlītēs, redīsus sagriež šķēlītēs un olas mazos gabaliņos; Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā; Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz....
Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju! Brīvdienās plānojas ciemiņi, un nezini ko gatavot? Izmēģini kimchi salātu tako – viegli, ātri un gardi! Nepieciešams (4 personām): 200 g kimchi salāti 400 g vistas fileja 12 gab. tako laiviņas 2 avokado 60 g ķirštomāti 1 laims 100 g bezpiedevu jogurts 1 ēdamkarote sinepes Šķipsna citronpipari Šķipsna sāls, pipari Eļļa cepšanai Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu, vistas fileju sagriež nelielos gabalos un cep 8-12 minūtes. Pievieno citronpiparus un cep vēl 3-4 minūtes; Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs, ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Bļodā sajauc bezpiedevu jogurtu, sinepes, sāli, piparus un laima sulu; Tako laiviņās kārto kimchi salātus, vistas fileju, avokado, ķirštomātus, pārlej ar mērci un pasniedz. Dzīvo ...
Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm! Klasiskās un gardās bietes ar jaunām garšām. Aicinām atklāt garšvielu pasauli un pagatavot biešu salātus ar kuminu. Turklāt kombinācija – bietes, kazas siers un kumins būs lielisks pārsteigums, un iemīlēsiet šo produktu saderību. Nepieciešams (4. personām): 600 g ‘’Dimdiņi’’ tvaicētās bietes 100 g spinātu un rukolas lapiņas 150 g mīkstais kazas siers 1 – 2 bumbieri 40 g valrieksti Eļļa cepšanai Mērcei: 50 ml olīveļļa 15 ml citrona sula ½ tējkarote malta kumina Šķipsna sāls Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties bietes, cep 8 – 10 minūtes uz vidēji lielas uguns. Spinātu un rukolas lapiņas nomazgā un nosusina, bumbieri sagriež plānās šķēlītēs, valri...
Sarkano kāpostu salāti!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem! Ja meklē recepti, kuru vienkārši pagatavot vakariņām – tad šī būs īstā. Turklāt, ja neapēd visu vienā vakarā, ņem nākamā dienā līdz pusdienām. Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbjiem un rīsiem izdodas krāsaini un saulaini, kas ne tikai priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis. Nepieciešams (4 personām): 800 g ķirbis – sagriezts nelielos gabalos 300 g sarkanie skābētie kāposti 300 – 400 g rīsi 200 ml kokosriekstu piens Sauja dažādu dīgstu Eļļa cepšanai Sāls – pēc garšas Čilli pārslas – pēc asuma un garšas ½ tējkarote karija pulvera – ja vēlas Pagatavošana: Ķirbi liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes, lai tas ir mīksts, bet ar nedaudz cietu vidiņu, verdošā ūdenī izvāra rīsu līdz ...
Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem! Siltais laiks mūs lutina un nebeidz pārsteigt ar daudz, daudz sauli! Tas nozīmē, ka ir laiks atklāt grila sezonu, ja vēl neesat to paspējuši! Piedāvājam pagatavot gardu burgeri, kur īpaši labu garšu piešķirs marinētie sīpoli!   Nepieciešams (4 personām): 4 burgermaizes 4-6 salātlapas 400 g liellopa maltā gaļa 1-2 tomāti 2 mazie svaigie gurķi 200 g ‘’Dimdiņi’’ marinētie sīpoli Olīveļļa cepšanai 100g čedaras siers šķipsna sāls, pipari Mērcei: 150g skābais krējums 50g tomātu mērce 1 tējkarote sinepes sāls, pipari – pēc garšas 1 ēdamkarote sakapātas dilles Pagatavošana: Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūte...
Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

  Kale lapu kāposti ir ļoti populāri ASV, kur tos uzskata par īpaši veselīgiem, jo tie satur daudz dzelzs un citas vērtīgas uzturvielas. Vitamīnu un minerālvielu kale kāpostos ir pat vairāk nekā “spēka vīru” spinātos. Protams, tos var gatavot daudz un dažādi, var arī vienkārši piegriezt pie salātiem kopā ar citām lapām un dārzeņiem. Mūsu taisītais variants, ciemojoties “Dimdiņos”, ir laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam vai viens pats veģetārai maltītei ar īstu itāļu piesitienu. Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6 – 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkais...
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv