Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!
Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!
Siltais laiks mūs lutina un nebeidz pārsteigt ar daudz, daudz sauli! Tas nozīmē, ka ir laiks atklāt grila sezonu, ja vēl neesat to paspējuši! Piedāvājam pagatavot gardu burgeri, kur īpaši labu garšu piešķirs marinētie sīpoli!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 burgermaizes
- 4-6 salātlapas
- 400 g liellopa maltā gaļa
- 1-2 tomāti
- 2 mazie svaigie gurķi
- 200 g ‘’Dimdiņi’’ marinētie sīpoli
- Olīveļļa cepšanai
- 100g čedaras siers
- šķipsna sāls, pipari
Mērcei:
- 150g skābais krējums
- 50g tomātu mērce
- 1 tējkarote sinepes
- sāls, pipari – pēc garšas
- 1 ēdamkarote sakapātas dilles
Pagatavošana:
- Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūtes);
- Tomātus, marinēto gurķi, sieru sagriež šķēlēs;
- Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas;
- Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm;
Gatavo burgeri – liek salātlapu, kotleti, sieru, dārzeņus, pāri lej mērci un marinētus sīpolus.