Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!
Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju,
burkāniem!
Pavasaris jau klauvē pie durvīm, taču ziema arī nesteidz atkāpties. Šajā laikā īpaši jāsaudzē veselība un jāuzņem vitamīni – kā lielisku, sildošu maltīti piedāvājam skābu kāpostu zupu.
Nepieciešams (4 personām):
- 500 g skābi kāposti ar burkāniem
- 3 burkāni
- 2 sarkanie sīpoli
- 3 – 4 selerijas kāti
- 80 g miežu grūbas – 2 h izmērcētas ūdenī
- 300 – 400 g mednieku desiņas
- 2 – 3 l ūdens
- Eļļa cepšanai
- šķipsna sāls, pipari
- skābs krējums pasniegšanai
Pagatavošana:
- Burkānus, sīpolus nomizo, sagriež nelielos gabalos. Katliņā ielej eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus, cep 8 – 10 minūtes, tad pārlej ūdeni un ļauj vārīties 10 – 15 minūtes.
- Mednieku desiņas sagriež ripiņās un nedaudz apcep uz pannas. Miežu grūbām nokāš ūdeni, selerijas kātu sagriež nelielos gabalos.
- Zupai pievieno skābus kāpostus, grūbas, mednieku desiņas, selerijas kāta gabaliņus un vāra 20 – 25 minūtes.
- Ja nepieciešams pievieno sāli, piparus. Pasniedz zupu ar skābu krējumu.
Veseli ēduši!