Pelēko zirņu pikas!
Pelēko zirņu pikas!
Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā.
Nepieciešams (10-16 pikām):
- 200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi
- 2 sīpoli
- 1 l piens
- 2 olas
- 50 g rīvmaize
- 500 ml eļļa
- Šķipsna sāls, pipari
- 100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts
- Šķipsna ķimenes
- ½ tējkarote sinepes
Pagatavošana:
- Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas
- Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus
- Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas
- Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina
- Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem
Pasniedz bumbiņas ar mērci