Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā.

Nepieciešams (10-16 pikām):

  • 200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi
  • 2 sīpoli
  • 1 l piens
  • 2 olas
  • 50 g rīvmaize
  • 500 ml eļļa
  • Šķipsna sāls, pipari
  • 100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts
  • Šķipsna ķimenes
  • ½ tējkarote sinepes

 

Pagatavošana:

  1. Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas
  2. Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus
  3. Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas
  4. Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina
  5. Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem

Pasniedz bumbiņas ar mērci

 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv