Balto pupiņu šokolādes braunijs
Balto pupiņu šokolādes braunijs!
Kārdinošs šokolādes baudījums, no kura nespēs atteikties neviens. Krāsnī cepts sulīgs un mīksts – tāds būs šokolādes braunijs ar baltajām pupiņām. Izmēģini!
Sastāvdaļas (6-10 pers.):
- 2 lauku olas
- 150 g baltās pupiņas
- 200 g tumšā šokolāde
- 50 g sakapāti lazdu rieksti
- 100 g sviests
- 60 g brūnais cukurs
- 80 g kviešu milti
- ½ tējkarote cepamā pulvera
- Šķipsna sāls
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo, sāli. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, iemaisa arī sajauktos miltus, baltās pupiņas, lazdu riekstus un visu samaisa viendabīgā masā! Mīklu lej cepamajā formā un cep 15-18 minūtes. Pasniedz pārkaisot ar pūdercukuru.