Ar āboliem un štovētiem kāpostiem pildīta pīle– īsts svētku mielasts
Gatavošanas laiks: 2 ½ stundas
Sastāvdaļas:
Pīle
800g štovētu “Dimdiņkāpostu”
Apelsīnu marmelāde
Provansas garšvielu maisījums
5 piparu maisījums
Kāpostiem:
1kg štovēto “Dimdiņkāpostu”
2 ēd. k pīles tauku
2 ēd. k brūnā cukura
5 piparu maisījums
Piedevās kartupeļi un burkāni
Gatavošana:
Pīle: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250˚C grādiem. Pannā ievieto pīli, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem. Ielej ūdeni 3- 4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar sāli un pipariem. Pilda dobumu ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem “Dimdiņkāpostiem”. Apklāj ar foliju. Liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisījumā. Cep vēl 20- 30 minūtes. Tad pārziež ar marmelādi un cep vēl 10 līdz 15 minūtes, kamēr ādiņa ir brūna.
“Dimdiņkāpostu” papildināšanai: Pannā ieliek taukus un cukuru. Pievieno kāpostus. Pasautē, līdz gandrīz piedeg. Tas dos gan brūnumu, gan labu garšu.
Labu apetīti!