Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas! Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā. Nepieciešams (10-16 pikām): 200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi 2 sīpoli 1 l piens 2 olas 50 g rīvmaize 500 ml eļļa Šķipsna sāls, pipari 100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts Šķipsna ķimenes ½ tējkarote sinepes   Pagatavošana: Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem Pasniedz bumbiņas ar mērci...

Balto pupiņu šokolādes braunijs!

Balto pupiņu šokolādes braunijs

Balto pupiņu šokolādes braunijs! Kārdinošs šokolādes baudījums, no kura nespēs atteikties neviens. Krāsnī cepts sulīgs un mīksts – tāds būs šokolādes braunijs ar baltajām pupiņām. Izmēģini! Sastāvdaļas (6-10 pers.): 2 lauku olas 150 g baltās pupiņas 200 g tumšā šokolāde 50 g sakapāti lazdu rieksti 100 g sviests 60 g brūnais cukurs 80 g kviešu milti ½ tējkarote cepamā pulvera Šķipsna sāls   Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo, sāli. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, iemaisa arī sajauktos miltus, baltās pupiņas, lazdu riekstus un visu samaisa viendabīgā m...

Ar štovētiem kāpostiem pildīta pīle!

Ar āboliem un štovētiem kāpostiem pildīta pīle– īsts svētku mielasts

Gatavošanas laiks: 2 ½ stundasSastāvdaļas: Pīle800g štovētu “Dimdiņkāpostu”Apelsīnu marmelādeProvansas garšvielu maisījums5 piparu maisījums Kāpostiem: 1kg štovēto “Dimdiņkāpostu”2 ēd. k pīles tauku2 ēd. k brūnā cukura5 piparu maisījumsPiedevās kartupeļi un burkāniGatavošana:Pīle: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250˚C grādiem. Pannā ievieto pīli, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem.  Ielej ūdeni 3- 4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar sāli un pipariem. Pilda dobumu ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem “Dimdiņkāpostiem”. Apklāj ar foliju. Liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisīj...

 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv