Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem! Vai esi izmēģinājis coleslaw salātus? Tie lieliski iederēsies ikvienā maltītē, uzlabos veselību un, kas svarīgi – tie ir vegāni. Pagatavo ceptus brokoļus un pasniedz tos ar coleslaw salātiem. Nepieciešams (4 personām): 400 g coleslaw salāti 1-2 brokoļu galviņas 100 g rīvēties cietais siers 50 g mandeles 20 g sviests Šķipsna, sāls pipari Pagatavošana: Brokoļa galviņu nomazgā un sagriež rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes; Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties brokoļus, pievieno sakapātas mandeles, sāli, piparus un cep 6-8 minūtes; Brokoļiem pārber pāri sieru un pasniedz ar coleslaw salātiem.

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa! Laiks papildināt klasisko zupu maltītes ar jaunām zupu idejām un garšām. Pagatavo vienkāršo (aizņem 10-15 minūtes) zupu, kuras sastāvā ir turku zirņi, kalē kāposts, olu nūdeles un nedaudz čili! Nepieciešams (4 personām): 300 g Dimdiņu turku zirņi 3 kalē kāposta lapas 200 g olu nūdeles 1 tējkarote čili pārslas vai mērce, atkarīgs no asuma 2 l dārzeņu buljons Pagatavošana: Katlā lej buljonu vai verdošu ūdeni un pievieno buljona kubiņus. Kad buljons vārās pievieno turku zirņus, nelielos gabalos sagrieztu kalē kāpostu, olu nūdeles un čili. Vāra 7-10 minūtes un pasniedz! Dzīvo ar garšu!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika! Klāt pavasaris un saule silda mūs arvien vairāk. Arī uz šķīvja vēlamies redzēt krāsainu, veselīgu ēdienu. Pildītās paprikas būs tieši laikā, lai izkrāsotu maltīti un ikdienu. Nepieciešams (4 personām): 4-6 sarkanās paprikas 200 g sarkanās Dimdiņu pupiņas 150 g kukurūza 150 g vārītu rīsu 100 g sarīvēts siers šķipsna sāls, pipari 40 g Indijas rieksti Pagatavošana: Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu; Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Bļodā sajauc pupiņas, kukurūzu, rīsus, sāli un piparus un pilda paprikās. Cep 15 – 20 minūtes; Pasniedz pārberot ar sieru un Indijas riekstiem. Lai labi garšo!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem! Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņu kimchi salātus? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti. Nepieciešams (4 personām): 300 g kimchi salāti 3 saldie kartupeļi 200 g šampinjoni 100 g stikla nūdeles 150 g sarkanie redīsi Eļļa cepšanai šķipsna sāls, pipari Sinepju mērcei: 1 ēdamkarote franču sinepes 100 g bezpiedevu jogurts 20 ml citronu sula Šķipsna sāls, pipari Pagatavošana: Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, pievieno nedaud...

Kale veselīgais smūtijs!

Kale veselīgais smūtijs!

Pagatavošana: 5min Nepieciešams: 80g Kale lapu kāpostu lapas 1gab gatavs avakado 1gab ābols (vai 150ml dabīga ābolu sula) 250ml dabīga ananāsu sula   Pasniedz ar piparmētras lapiņu vai laima šķēlīti. Lai labi garšo!  

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem! Sātīgi kartupeļu salāti, kas iederēsies gan pie vakariņu galda ģimenei, gan svētku galdā. Šie tradicionālie kartupeļu salāti ir papildināti ar svaigiem, jaunajiem redīsiem, kas piešķirs izteiksmīgu garšu salātiem.   Nepieciešams (4-6pers.): 4-6 vārīti kartupeļi 400 g marinēti Dimdiņu gurķi 1 redīsu buntīte 4 vārītas olas Sauja sakapātu zaļumu Mērcei: 100 ml skābs krējums 2 ēdamkarotes medus sinepes Šķipsna sāls 1 ēdamkarote citronu sula   Pagatavošana: Kartupeļus sagriež resnās šķēlītēs, redīsus sagriež šķēlītēs un olas mazos gabaliņos; Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā; Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz....

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm! Klasiskās un gardās bietes ar jaunām garšām. Aicinām atklāt garšvielu pasauli un pagatavot biešu salātus ar kuminu. Turklāt kombinācija – bietes, kazas siers un kumins būs lielisks pārsteigums, un iemīlēsiet šo produktu saderību. Nepieciešams (4. personām): 600 g ‘’Dimdiņi’’ tvaicētās bietes 100 g spinātu un rukolas lapiņas 150 g mīkstais kazas siers 1 – 2 bumbieri 40 g valrieksti Eļļa cepšanai Mērcei: 50 ml olīveļļa 15 ml citrona sula ½ tējkarote malta kumina Šķipsna sāls Pagatavošana: Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties bietes, cep 8 – 10 minūtes uz vidēji lielas uguns. Spinātu un rukolas lapiņas nomazgā un nosusina, bumbieri sagriež plānās šķēlītēs, valri...

Sarkano kāpostu salāti!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem! Ja meklē recepti, kuru vienkārši pagatavot vakariņām – tad šī būs īstā. Turklāt, ja neapēd visu vienā vakarā, ņem nākamā dienā līdz pusdienām. Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbjiem un rīsiem izdodas krāsaini un saulaini, kas ne tikai priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis. Nepieciešams (4 personām): 800 g ķirbis – sagriezts nelielos gabalos 300 g sarkanie skābētie kāposti 300 – 400 g rīsi 200 ml kokosriekstu piens Sauja dažādu dīgstu Eļļa cepšanai Sāls – pēc garšas Čilli pārslas – pēc asuma un garšas ½ tējkarote karija pulvera – ja vēlas Pagatavošana: Ķirbi liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes, lai tas ir mīksts, bet ar nedaudz cietu vidiņu, verdošā ūdenī izvāra rīsu līdz ...

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem! Siltais laiks mūs lutina un nebeidz pārsteigt ar daudz, daudz sauli! Tas nozīmē, ka ir laiks atklāt grila sezonu, ja vēl neesat to paspējuši! Piedāvājam pagatavot gardu burgeri, kur īpaši labu garšu piešķirs marinētie sīpoli!   Nepieciešams (4 personām): 4 burgermaizes 4-6 salātlapas 400 g liellopa maltā gaļa 1-2 tomāti 2 mazie svaigie gurķi 200 g ‘’Dimdiņi’’ marinētie sīpoli Olīveļļa cepšanai 100g čedaras siers šķipsna sāls, pipari Mērcei: 150g skābais krējums 50g tomātu mērce 1 tējkarote sinepes sāls, pipari – pēc garšas 1 ēdamkarote sakapātas dilles Pagatavošana: Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūte...

Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

  Kale lapu kāposti ir ļoti populāri ASV, kur tos uzskata par īpaši veselīgiem, jo tie satur daudz dzelzs un citas vērtīgas uzturvielas. Vitamīnu un minerālvielu kale kāpostos ir pat vairāk nekā “spēka vīru” spinātos. Protams, tos var gatavot daudz un dažādi, var arī vienkārši piegriezt pie salātiem kopā ar citām lapām un dārzeņiem. Mūsu taisītais variants, ciemojoties “Dimdiņos”, ir laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam vai viens pats veģetārai maltītei ar īstu itāļu piesitienu. Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6 – 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkais...

 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv