Neaizmirstams dzimšanas mirklis

Process, kurā ir redzams, kā no mazas sēklas kāposts pārtop par gala produkciju, ir saviļņojošs un interesants! Kā tas notiek?

1Sēj

Sējas darbi sākas pavasarī martā, katra sēkliņa tiek iesēta savā ligzdiņā, speciālās paletēs un izvietotas siltumnīcās, kopā tiek iesētas 5 000000 milj sēkliņas.

2Aug stādiņi

Apmēram 40 dienu laikā, pēc rūpīgas kopšanas, laistīšanas, mēslošanas, uzraudzīšanas paletēs izaug stādiņi. Cikls ir pakāpenisks, kad vienas šķirnes stādiņi nomaina otru.

3Stāda

Stādīšanas periods sākas no aprīļa beigām un turpinās līdz jūnijam. Šajā laikā paralēli notiek intensīvi lauku sagatavošanas darbi ar aparto lauku kultivēšanu, pamatmēslojuma iestrādi, augsnes pierullēšanu. Stādīšana notiek ar stādāmo mašīnu, kuru apkalpo ap 10 cilvēku komanda. Katrs stādiņš mašīnā tiek ielikts ar rokām speciālā ligzdiņā un iestādīts vagās noteiktos attālumos.

4Apkopj

No jūnija līdz septembrim notiek rūpīgi lauku apkopšanas darbi. Ar tehniku regulāri vairākas reizes tiek rušinātas vadziņu rindstarpas un pievadīts papildmēslojums. Papildmēslojums tiek dots arī šķidrā veidā caur lapām, kas ir efektīvāk un augs labāk un ātrāk to uzņem. Tiek appļautas lauka malas, lai nevairojas kaitēkļi. Vienu reizi sezonas laikā visi 150ha cilvēku roku darbā tiek ravēti arī ar kapļiem. Ja kāposti ir rūpīgi apkopti un pabaroti, tie neslimo un arī kukaiņi tos neapmeklē, jo tiem ir spēcīga imunitāte un ķīmiskie preperāti ( jeb tabletes) tiem, tāpat kā cilvēkiem nav vajadzīgi. Dimdiņos to labi saprot! 

5Apkopj laukus un vāc agro ražu

Ražas vākšana notiek paralēli apkopšanas darbiem no jūnija beigām, kad sākas agro kāpostu raža. Turpinās ar vidējo kāpostu ražu, kas domāta arī pārstrādei no augusta (šajā periodā pagrabos tiek izlietotas pēdējās uzglabātās galviņas no iepriekšējā gada ražas). 

6Vāc lielo ražu

Lielā kāpostu ražas vākšana ar novietošanu uzglabāšanai sākas septembrī un turpinās līdz oktobra vidum. Šis laiks ir īpaši smags un darbietilpīgs, kad lielās, smagās kāpostgalvas ar cilvēku roku darbu tiek nogrieztas, saliktas kaudzītēs, tālāk ar rokām padotas uz konteineriem, kuri ar tehniku tiek aizgādāti uz speciāli aprīkotām lielām noliktavām. 

7Uzglabā

Speciāli uzglabāšanai domātās šķirnes tiek uzglabātas īpašā temperatūras režīmā speciāli aprīkotās noliktavās. Kāposti tiek pakāpeniski ņemti, tīrīti un sagatavoti pārstrādei visa gada garumā līdz jaunajai ražai. Kopā Dimdiņos ievāc ap 10 000000 kg kāpostu.

8Pārstrādā, ražojot gardo produkciju

Visa gada garumā, nepārtrauktā ciklā kāposti gan no lauka, gan vēlāk no noliktavām tiek pārstrādāti svaigi skābētos, štovētos Dimdiņkāpostos un dažādos kāpostu salātos. Tā kā cikls ir nepārtraukts, tad šāda tehnoloģija nodrošina lielākus ieguldījumus, tomēr augstākas kvalitātes un garšas īpašību produktus. Kā arī tie ir vērtīgāki ar augstāku vitamīnu saturu.

Produkcija

Produkcija

Dimdini ir uzņēmums, kas nemitīgi attīstās, gadu no gada radot jaunas receptes un dārzeņu salātu veidus. Uzņēmuma vīzija ir sekot veselīgam dzīvesveidam, tādēļ produkti ko radam atbilst šim mērķim. Produkcijas ražošana aizsākās ar skābēto un štovēto Dimdiņkāpostu ražošanu pēc mīļajām un tradicionālajām ģimenes receptēm, kas ir ieguvušas pircēju atzinību un ir saglabātas no pirmsākumiem dabīgas un gardas! Mūsu garšas un kvalitātes filozofija sakņojas apziņā, cik svarīgi ir lietot uzturā labus un vērtīgus produktus, kas var būt pagatavoti tikai no augstas kvalitātes izejvielām . Mūsu produkti ir gatavoti ar Mīlestību un vislabākajiem nodomiem un centieniem tieši Jums!

Interesants fakts Nr. 2

Lauku apkopšanas darbos vienas sezonas laikā traktors nobrauc 20 000 km.

Mēneša gardākā recepte

Mēneša recepte

Karstie kale salāti ar ķiršu tomātiem un ciedru riekstiem

4 personām               
Gatavošanas laiks: 20 minūtes

Sastāvdaļas:
2 buntītes kale kāposti           
300g Ķiršu tomātui pārgriezti uz pusēm
1 liels sīpols rupji sakapāts       
Itāļu garšvielas
3 ķiploka daiviņas sakapātas       
Olīveļļa
100 g ciedru rieksti               
Zaļumi (baziliks, timiāns, pētersīļi)

Gatavošana:
Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6– 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas, un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkaisīts par virsu, padara salātus vēl garšīgākus. Baudiet īstu Itālijas garšu Lavijā!

Apskatīt arī citas receptes!

Mūsu kontaktinformācija

SIA "Dimdiņi",
Lizums, Lizuma novads, Gulbenes rajons, LV - 4425