Receptes

Mūsu gardie produkti ir kā labs pamats Jūsu pavārmākslas improvizācijām!

Skābētu kāpostu vinegrets!

Skābētu kāpostu vinegrets!

Skābētu kāpostu vinegrets!
Nepieciešams:

3 vārītas bietes
3 vārīti kartupeļi
3 vārīti burkāni
2 nelieli sīpoli
200 g skābēti kāposti
50 ml olīveļļa
Šķipsna sāls, pipari
1 tējkarote citronu sulas
2 ēdamkarotes sakapāti pētersīļi

Pagatavošana:

Bietes, kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo un sagriež nelielos gabalos;
Mazā bļodiņā sajauc olīveļļu, sāli, piparus un citronu sulu;
Bļodā liek sagrieztos dārzeņus, skābētus kāpostus, pārlej mērci, samaisa;
Pasniedz pārberot ar pētersīļiem.
Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar šķovētiem kāpostiem!

Dzērvenēs cepta vistas fileja ar štovētiem kāpostiem!
Laiks klāt svētku galdu – skaistu, gardu un svinīgu! Štovēti kāposti ir Ziemassvētku klasika, un tie ļoti labi saderēs ar vistas fileju un dzērvenēm!
Nepieciešams (4 personām):

4 - 6 vidēji lielas vistas filejas
4 - 5 ēdamkarotes dzērvenes
1 rozmarīna zariņš
3 ķiploka daiviņas
20 ml olīveļļa
Šķipsna sāls
400 g Dimdiņi štovētie kāposti
400 g Dimdiņi sarkanie štovētie kāposti

Pagatavošana:

Uzsilda pannu ar olīveļļu, ķiploka daiviņas nomizo, pannā liek ķiploku daiviņas, dzērvenes, rozmarīna zariņu un sāli, cep 3 minūtes, tad liek vistas filejas un cep 8-10 minūtes no abām pusēm;
Uz atsevišķas pannas liek sildīties kāpostus un silda 7-10 minūtes;
Pasniedz abu veidu kāpostus kopā ar vistas filejām...
Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem bumbieriem!
Bietes ir ziemas dārzenis, tās satur olbaltumvielas, organiskās skābes un B grupas vitamīnus. Šī biešu zupas būs viegli pagatavojama, sildoša un ar maigi – asu kumina garšu. 
Nepieciešams (4 personām):

4 - 6 vidēji lielas vārītas bietes
1/2 - 1 tējkarote malta kumina
sviests cepšanai
2 ķiploka daiviņas
300-400 ml saldais krējums
šķipsna čilli pulvera
sāls pēc garšas
1 – 2 ēdamkarotes ābola etiķa
2 nelieli bumbieri
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote sviests

Pagatavošana:

Izkausē sviestu pannā, ķiploku daiviņas nomizo, sagriež nelielos gabalos un liek cepties, pievieno nelielos gabalos sagrieztas bietes, cep 5 -7 minūtes, tad pievieno kuminu, čilli pulveri, sāli un ābola etiķi, cep vēl 2-4 minūtes;
B...
Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču!

Kimchi fermentēto dārzeņu zupa ar trīskāršo siera sendviču! 
Gatavošanas laiks 15 min.
Sendvičam nepieciešams (4 personām):

Ciabata 8 šķēles
Cesvaines siers 3 veidi pa 4 šķēlēm
Olīveļļa 35 ml

Zupai nepieciešams (4 personām):

Kimči salāti 1 burc.
Ķiploks 1 daiviņa
Sēnes 300 g (portabelo vai citas)
Tofu siers 1 paciņa, 349g
Dārzeņu buljons 1 L
Sīpolloki 50 g
Tomātu pasta i love eco 1 ēdamk.
Olīveļļa 25 ml

Pagatavošana:
Ciabatas sķēlēm pa vidu liec trīs, dažādu garšu siera šķēles un cep uz vidēja karstuma sasildītas pannas, olīveļļā. Kraukšķīgās siermaizes jācep 2-3 minūtes no katras puses, līdz siers viegli pakusis.
Gatavo zupu. Olīveļļā apcep tofu gabaliņus, atliec citā traukā. Tai pašā katlā cep sasmalcinātu ķiploku, pievieno sagrieztas sēnes, nedaudz apc...
Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss!

Turku zirņu humuss!
Brīnišķīga uzkoda, kas garšos ikvienam. Turku zirņu humusu var smērēt maizītēs līdzi uz skolu, pasniegt ciemiņiem un pievienot pusdienu maltītei.
Nepieciešams:

400 g ‘’Dimdiņi’’ turku zirņi
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarote sāls
100 ml olīveļļa
Šķipsna čilli pārslas vai pulvera

Pagatavošana:

Blenderī lej olīveļļu, sāli, nomizotas ķiploka daiviņas, čilli pārslas un visu sablendē;
Tad pamazām pievieno turku zirņus un sablendē visu viendabīgā masā;
Pasniedz uz maizītes, ar dārzeņiem.
Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!

Pitas maize ar coleslaw salātiem un ceptiem kabačiem!
Lai varētu vairāk laika pavadīt ar tuvajiem pagatavo vienkāršās un gardās pitas maizes.
Nepieciešams (4 personām):

4 pitas maizes
250 g Dimdiņi coleslaw salāti
2 nelieli kabači
2 avokado
Sauja dažādi zaļumi, pēc izvēles
Sauja lazdu riekstu
Šķipsna sāls, pipari
Eļļa cepšanai
Ķirštomāti, ja vēlas

Pagatavošana:

Kabačus sagriež ripiņās, uzsilda pannu ar eļļu cep kabačus, pievienojot sāli, piparus, cep 8-10 minūtes;
Avokado sagriež daiviņās, riekstus un zaļumus sakapā, ķirštomātus pārgriež uz pusēm;
Uz pitas maizes liek coleslaw salātus, kabačus, avokado, ķirštomātus, pāri pārber lazdu riekstus un zaļumus.
Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!

Tortilla ar ceptiem turku zirņiem, tofu sieru un gvakamoli!
Lai pavadītu laiku ārpus mājas gardi, iesakām pagatavot turku zirņu tortillas un paņemt tās līdz dodoties piedzīvojumos.
Nepieciešams (4 personām):

250 g Dimdiņi turku zirņi
4 tortillas
6-8 ķirštomāti
200 g tofu siers (var izmantot arī citu)
Sauja sakapātu pētersīļu
Šķipsna brūnā cukura
Sāls, pipari
Eļļa
Gvakamolei:
3 nogatavināti avokado
20 ml laima sula
Šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties turku zirņus, cep 10-12 minūtes, pārber ar šķipsnu sāls un pusi pētersīļiem;
Tofu sieru sagriež nelielos gabaliņos, liek cepties uz pannas, pārber ar otru pusi pētersīļiem, šķipsnu sāls un cep 12-16 minūtes;
Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties uz pusēm pārgrieztus ķir...
Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!

Grilēta vistas fileja ar piknika salātiem un piparmētru mērci!      
Vasara un grila laiks rit pilnā sparā. Dodies dabā ar piknika grozu rokā un izbaudi brīvdienas!
 
Sastāvdaļas (4 personām):

500 g vistas fileja
600 – 700 ml silta ūdens
3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
2 ēdamkarotes ķimeņu
Šķipsna sāls
500 g piknika salāti

Mērcei:

160g bezpiedevu jogurta
2 piparmētru zariņi
1 neliels čili
1 ēdamkarote medus
2 ēdamkarotes laima sulas
Koka iesmiņi
Ogles, degšķidrums

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež nelielos gabalos, bļodā sajauc ūdeni, etiķi, ķimenes, sāli un liek gaļas gabalus, atstāj ledusskapī uz nakti. Kurina grilu un cep gaļas gabalus, kas uzdurti uz iesmiņa līdz tie gatavi (30-40 minūtes);
Visas mērces sastāvdaļas sabl...
Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!

Biešu aukstā zupa ar paipalu olām!
Lai sākas vasara, un siltajam laikam ļoti piestāv aukstā zupa. Iesakām gatavot lielu bļodu ar zupu, jo tā no galda pazudīs nemanot!  
Nepieciešams (4-6 personām):

700 g Dimdiņu aukstās zupas bietes
4-6 īsie, lauku gurķi
Sauja sakapātu zaļumu (dilles, loki, spināti)
3-4 vārīti kartupeļi (pēc vēlēšanās)
12 paipalu olas
5l kefīrs
1 tējkarote sinepes
Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Aukstā ūdenī liek paipalu olas un vāra, kopš ūdens vārīšanās brīža 5-7 minūtes, noloba, sagriež uz pusēm;
Lielā bļodā sajauc bietes, zaļumus, mazos gabalos sagrieztus kartupeļus gurķi, kas nomizots un sagriezts mazos gabalos;
Kefīru sajauc ar sinepēm, sāli, pipariem un pārlej bļodas saturam, samaisa.
Zupu lej mazākos trauciņos, pasniedz pāri liekot paipa...
Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!

Pelēko zirņu pikas!
Svētki ir jāsvin, tādēļ kopā ar ģimeni un draugiem klājiet galdus, mielojaties un pavadiet laiku kopā.
Nepieciešams (10-16 pikām):

200 g vārīti ‘’Dimdiņi’’ zirņi
2 sīpoli
1 l piens
2 olas
50 g rīvmaize
500 ml eļļa
Šķipsna sāls, pipari
100 g skābs krējums vai bezpiedevu jogurts
Šķipsna ķimenes
½ tējkarote sinepes

 
Pagatavošana:

Zirņus vāra pienā 8-10 minūtes, lai atdzīvojas
Uz vidējas uguns eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus
Zirņus samīca ar sīpoliem, vienu olu, sāli, pipariem, pēc garšas
Saveļ bumbiņās, apviļā olā, rīvmaizē, ieliek saldētavā uz 10 minūtēm, un tad fritē karstā eļļā un nosusina
Sajauc skābo krējumu ar ķimenēm, sinepēm un sāli, pipariem

Pasniedz bumbiņas ar mērci...
Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!

Cepti brokoļi ar mandelēm, pasniegti ar coleslaw salātiem!
Vai esi izmēģinājis coleslaw salātus? Tie lieliski iederēsies ikvienā maltītē, uzlabos veselību un, kas svarīgi – tie ir vegāni. Pagatavo ceptus brokoļus un pasniedz tos ar coleslaw salātiem.
Nepieciešams (4 personām):

400 g coleslaw salāti
1-2 brokoļu galviņas
100 g rīvēties cietais siers
50 g mandeles
20 g sviests
Šķipsna, sāls pipari

Pagatavošana:

Brokoļa galviņu nomazgā un sagriež rozetēs, liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes;
Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties brokoļus, pievieno sakapātas mandeles, sāli, piparus un cep 6-8 minūtes;
Brokoļiem pārber pāri sieru un pasniedz ar coleslaw salātiem.
Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!

Turku zirņu, kalē kāposta zupa!
Laiks papildināt klasisko zupu maltītes ar jaunām zupu idejām un garšām. Pagatavo vienkāršo (aizņem 10-15 minūtes) zupu, kuras sastāvā ir turku zirņi, kalē kāposts, olu nūdeles un nedaudz čili!
Nepieciešams (4 personām):

300 g Dimdiņu turku zirņi
3 kalē kāposta lapas
200 g olu nūdeles
1 tējkarote čili pārslas vai mērce, atkarīgs no asuma
2 l dārzeņu buljons

Pagatavošana:
Katlā lej buljonu vai verdošu ūdeni un pievieno buljona kubiņus. Kad buljons vārās pievieno turku zirņus, nelielos gabalos sagrieztu kalē kāpostu, olu nūdeles un čili. Vāra 7-10 minūtes un pasniedz!
Dzīvo ar garšu!
Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!

Ar pupiņām, kukurūzu pildīta paprika!
Klāt pavasaris un saule silda mūs arvien vairāk. Arī uz šķīvja vēlamies redzēt krāsainu, veselīgu ēdienu.
Pildītās paprikas būs tieši laikā, lai izkrāsotu maltīti un ikdienu.
Nepieciešams (4 personām):

4-6 sarkanās paprikas
200 g sarkanās Dimdiņu pupiņas
150 g kukurūza
150 g vārītu rīsu
100 g sarīvēts siers
šķipsna sāls, pipari
40 g Indijas rieksti

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu;
Paprikas nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Bļodā sajauc pupiņas, kukurūzu, rīsus, sāli un piparus un pilda paprikās. Cep 15 – 20 minūtes;
Pasniedz pārberot ar sieru un Indijas riekstiem.

Lai labi garšo!
Balto pupiņu šokolādes braunijs!

Balto pupiņu šokolādes braunijs

Balto pupiņu šokolādes braunijs!
Kārdinošs šokolādes baudījums, no kura nespēs atteikties neviens. Krāsnī cepts sulīgs un mīksts – tāds būs šokolādes braunijs ar baltajām pupiņām. Izmēģini!
Sastāvdaļas (6-10 pers.):

2 lauku olas
150 g baltās pupiņas
200 g tumšā šokolāde
50 g sakapāti lazdu rieksti
100 g sviests
60 g brūnais cukurs
80 g kviešu milti
½ tējkarote cepamā pulvera
Šķipsna sāls

 
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu. Ūdens peldē (katliņā ielej ūdeni un liek vārīties, pa virsu uzliek metāla bļodu) izkausē šokolādi ar sviestu. Saputo olas ar brūno cukuru. Bļodā sajauc miltus, cepamo, sāli. Izkausēto šokolādi iemaisa saputotajā olu masā, iemaisa arī sajauktos miltus, baltās pupiņas, lazdu riekstus un visu samaisa viendabīgā m...
Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi fermentētiem dārzeņiem!
Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņu kimchi salātus? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.
Nepieciešams (4 personām):

300 g kimchi salāti
3 saldie kartupeļi
200 g šampinjoni
100 g stikla nūdeles
150 g sarkanie redīsi
Eļļa cepšanai
šķipsna sāls, pipari

Sinepju mērcei:

1 ēdamkarote franču sinepes
100 g bezpiedevu jogurts
20 ml citronu sula
Šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana:

Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, p...
Ar štovētiem kāpostiem pildīta pīle!

Ar āboliem un štovētiem kāpostiem pildīta pīle– īsts svētku mielasts

Gatavošanas laiks: 2 ½ stundasSastāvdaļas: Pīle800g štovētu “Dimdiņkāpostu”Apelsīnu marmelādeProvansas garšvielu maisījums5 piparu maisījums Kāpostiem: 1kg štovēto “Dimdiņkāpostu”2 ēd. k pīles tauku2 ēd. k brūnā cukura5 piparu maisījumsPiedevās kartupeļi un burkāniGatavošana:Pīle: Uzkarsē cepeškrāsni līdz 250˚C grādiem. Pannā ievieto pīli, atstājot vietu kartupeļiem un burkāniem.  Ielej ūdeni 3- 4 cm augstumā. Ierīvē pīles dobumu un ādu ar sāli un pipariem. Pilda dobumu ar četrās daļās sagrieztiem āboliem un štovētajiem “Dimdiņkāpostiem”. Apklāj ar foliju. Liek cepties. Pēc pusotras stundas noņem foliju un pannā ieliek kartupeļus un burkānus. Apkaisa ar sāli un Provansas maisījumu. Pielej klāt vēl ūdeni, lai dārzeņi būtu tauku un ūdens maisīj...
Kale veselīgais smūtijs!

Kale veselīgais smūtijs!

Pagatavošana: 5min
Nepieciešams:
80g Kale lapu kāpostu lapas
1gab gatavs avakado
1gab ābols (vai 150ml dabīga ābolu sula)
250ml dabīga ananāsu sula
 
Pasniedz ar piparmētras lapiņu vai laima šķēlīti.
Lai labi garšo!
 
Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!
Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.
Nepieciešams (4 personām):

300 g Dimdiņi fermentēti kimchi
3 saldie kartupeļi
200 g šampinjoni
100 g stikla nūdeles
150 g sarkanie redīsi
Eļļa cepšanai
šķipsna sāls, pipari

Sinepju mērcei:

1 ēdamkarote franču sinepes
100 g bezpiedevu jogurts
20 ml citronu sula
Šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana:

Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu,...
Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes!

Štovētu kāpostu maizītes!
Novembris ir mūsu valsts Latvijas dzimšanas dienas mēnesis. Klāsim baltus galdautus un svinēsim Latvijas 101. dzimšanas dienu. Piedāvājam pavisam vienkāršu recepti – štovētus kāpostus oriģinālā izpildījumā.
Nepieciešams:

500 g ‘’Dimdiņi’’ štovētie kāposti
Klaips mīļākās maizes
3-5 kūpināti vistu šķiņķīši
Šķipsna sāls, pipari
Eļļa cepšanai
Pētersīļi dekorēšanai

Pagatavošana:

Vistu šķiņķīšus noloba. Uzkarsē pannu ar eļļu un cep kāpostus ar šķiņķīšiem 8-12 minūtes, ja nepieciešams pievieno sāli, piparus;
Maizi sagriež šķēlītēs un virsū liek kāpostus ar vistiņu, dekorē ar smalki sagrieztām pētersīļu lapiņām.
Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!

Sarkano kāpostu salāti ar ceptām garnelēm!
Ievies krāsas savā šķīvi. Piknika salāti ar garnelēm un aprikozēm liks pasmaidīt pat drēgnos rudens vakaros.
Nepieciešams (4 personām):

300 g Dimdiņi sarkano kāpostu piknika salāti
300 g atsaldētas attīrītas garneles
4-6 aprikozes
2 ķiploka daiviņas
20 g sviests
Šķipsna sāls
Pāris timiāna zariņi
100 g Indijas rieksti
Šķipsna brūnais cukurs

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar pusi sviesta un liek cepties sakapātas ķiploka daiviņas, timiāna zariņus un sāli, pievieno garneles un cep 8-10 minūtes;
Uz citas pannas izkausē sviestu ar brūno cukuru, un 10-12 minūtes cep aprikozes, kas pārgrieztas uz pusēm;
Uz šķīvja kārto salātus, garneles, aprikozes un pārber ar Indijas riekstiem.
...
Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem!

Načos čipsi ar marinētiem sīpoliem
Vasaras izskaņā, kad septembris vēl nedaudz lutina ar siltu laiku pagatavo ātro uzkodu – načos čipsus, ko baudīt kopā ar ģimeni.
Nepieciešams (4pers):

200 g Dimdiņi marinētie sīpoli
400 g Načos čipsi
200 g konservēta kukurūza
200 g Čederas siers
1 paprika
sauja sakapāti zaļumi

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus karstu, uzliek cepamo papīru un tad čipsus;
Sieru sarīvē, papriku sagriež nelielos gabalos;
Uz čipsiem liek sieru, papriku, kukurūzu un cep 10-15 minūtes;

Ņem ārā pa virsu liek sīpolus, sakapātos zaļumus un pasniedz.
 
Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!

Grilētas cepam bietes pasniegtas ar zaļumu biezpienu, redīsa šķēlītēm un zaļajām lapiņām!
Ir atvaļinājumu laiks, kad maltīte ir jāgatavo ārā – uz grila. Izmēģini vienkāršus un bezgala veselīgus salātus ar grilētām bietēm.
 
Nepieciešams:

1 iepakojums Dimdiņi cepam bietes
100 g dažādas salātlapas
1 buntīte redīsi
200 g biezpiens
Sauja dažādu zaļumu – pētersīļu, diļļu, loku…
1 ēdamkarote olīveļļa
1 ēdamkarote balzamico etiķis
Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Iekurina grilu, bietes sajauc ar olīveļļu, balzamico etiķi un sāli;
Zaļumus sīki sakapā un sajauc ar biezpienu, pievieno nedaudz sāli;
Redīsus sagriež šķēlītēs, liek cepties bietes – cep 15-20 minūtes uz grila;
Kārto salātus – salātlapas, bietes, biezpienu un redīsa šķēlītes.
...
Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!

Svaigie salāti ar ceptu sieru un sīpoliem!
Vasara ir laiks, kad zaļumiem uz šķīvja ir jābūt daudz, un tie jāēd katru dienu, jo tie ir vietējie un pašu audzēti. Šie salāti būs izcili pēc brīvdienām un svētkiem, kad ēsts nedaudz par daudz!
Nepieciešams:

100 g dažādas salātlapas
80 g Dimdiņu marinētie sīpoli
150 g ķirštomāti
200 g siers cepšanai (var izmantot ķimeņu, cepamsieru)
80 g saulē kaltēti tomāti
80 ml olīveļļa
Šķipsna sāls, pipari
Sviests cepšanai

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar sviestu, sieru sagriež nelielos gabalos un liek cepties cep 5-7 minūtes no abām pusēm (sieru var cept arī uz grila);
Salātus, ķirštomātus un saulē kaltētus tomātus sagriež nelielos gabalos, olīveļļu sajauc ar sāli un pipariem.
Salātus kārto bļodā, liek abu veidu tomātus, sīpol...
Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!

Kartupeļu salāti ar marinētiem gurķiem!
Sātīgi kartupeļu salāti, kas iederēsies gan pie vakariņu galda ģimenei, gan svētku galdā. Šie tradicionālie kartupeļu salāti ir papildināti ar svaigiem, jaunajiem redīsiem, kas piešķirs izteiksmīgu garšu salātiem.
 
Nepieciešams (4-6pers.):

4-6 vārīti kartupeļi
400 g marinēti Dimdiņu gurķi
1 redīsu buntīte
4 vārītas olas
Sauja sakapātu zaļumu

Mērcei:

100 ml skābs krējums
2 ēdamkarotes medus sinepes
Šķipsna sāls
1 ēdamkarote citronu sula

 
Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež resnās šķēlītēs, redīsus sagriež šķēlītēs un olas mazos gabaliņos;
Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā;

Salātu sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz....
Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju!

Kimchi salātu tako ar vistas fileju!
Brīvdienās plānojas ciemiņi, un nezini ko gatavot? Izmēģini kimchi salātu tako – viegli, ātri un gardi!
Nepieciešams (4 personām):

200 g kimchi salāti
400 g vistas fileja
12 gab. tako laiviņas
2 avokado
60 g ķirštomāti
1 laims
100 g bezpiedevu jogurts
1 ēdamkarote sinepes
Šķipsna citronpipari
Šķipsna sāls, pipari
Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar eļļu, vistas fileju sagriež nelielos gabalos un cep 8-12 minūtes. Pievieno citronpiparus un cep vēl 3-4 minūtes;
Avokado nomizo, sagriež šķēlītēs, ķirštomātus pārgriež uz pusēm. Bļodā sajauc bezpiedevu jogurtu, sinepes, sāli, piparus un laima sulu;
Tako laiviņās kārto kimchi salātus, vistas fileju, avokado, ķirštomātus, pārlej ar mērci un pasniedz.

Dzīvo ...
Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!

Biešu salāti ar kazas sieru un bumbiera šķēlītēm!
Klasiskās un gardās bietes ar jaunām garšām. Aicinām atklāt garšvielu pasauli un pagatavot biešu salātus ar kuminu. Turklāt kombinācija – bietes, kazas siers un kumins būs lielisks pārsteigums, un iemīlēsiet šo produktu saderību.
Nepieciešams (4. personām):

600 g ‘’Dimdiņi’’ tvaicētās bietes
100 g spinātu un rukolas lapiņas
150 g mīkstais kazas siers
1 – 2 bumbieri
40 g valrieksti
Eļļa cepšanai

Mērcei:

50 ml olīveļļa
15 ml citrona sula
½ tējkarote malta kumina
Šķipsna sāls

Pagatavošana:

Uzkarsē pannu ar eļļu un liek cepties bietes, cep 8 – 10 minūtes uz vidēji lielas uguns. Spinātu un rukolas lapiņas nomazgā un nosusina, bumbieri sagriež plānās šķēlītēs, valri...
Sarkano kāpostu salāti!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem!

Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbja gabaliņiem un rīsiem!
Ja meklē recepti, kuru vienkārši pagatavot vakariņām – tad šī būs īstā. Turklāt, ja neapēd visu vienā vakarā, ņem nākamā dienā līdz pusdienām. Sarkanie kāposti ar ceptiem ķirbjiem un rīsiem izdodas krāsaini un saulaini, kas ne tikai priecēs ne tikai vēderu, bet arī acis.
Nepieciešams (4 personām):

800 g ķirbis – sagriezts nelielos gabalos
300 g sarkanie skābētie kāposti
300 – 400 g rīsi
200 ml kokosriekstu piens
Sauja dažādu dīgstu
Eļļa cepšanai
Sāls – pēc garšas
Čilli pārslas – pēc asuma un garšas
½ tējkarote karija pulvera – ja vēlas

Pagatavošana:

Ķirbi liek verdošā ūdenī un vāra 5-7 minūtes, lai tas ir mīksts, bet ar nedaudz cietu vidiņu, verdošā ūdenī izvāra rīsu līdz ...
Vinegrets!

Vinegrets

Kārojas kas atsvaidzinošs?
 
Pagatavošanas laiks: 1h un 20min
 
Nepieciešams:
850g kāposti "Spicie", 
3 vārīti kartupeļi, 
2 vārīti burkāni, 
5 vārītas bietes vai Dimdiņi bietes kubiņos
1 sīpols, 
150g mazsālīti gurķi, 
eļļa, 
cukurs,
sāls. 
 
Pagatavošana:
Visus dārzeņus sagriež kubiciņos, pievieno Spicos kāpostus, eļļu, sāli, cukuru pēc garšas un visu samaisa.
Ļauj ievilkties 1 stundu, lai visi dārzeņi iekrāsojas sarkani. Labu apetīti!
Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!

Liellopa gaļas burgers ar marinētiem sīpoliem!
Siltais laiks mūs lutina un nebeidz pārsteigt ar daudz, daudz sauli! Tas nozīmē, ka ir laiks atklāt grila sezonu, ja vēl neesat to paspējuši! Piedāvājam pagatavot gardu burgeri, kur īpaši labu garšu piešķirs marinētie sīpoli!
 
Nepieciešams (4 personām):

4 burgermaizes
4-6 salātlapas
400 g liellopa maltā gaļa
1-2 tomāti
2 mazie svaigie gurķi
200 g ‘’Dimdiņi’’ marinētie sīpoli
Olīveļļa cepšanai
100g čedaras siers
šķipsna sāls, pipari

Mērcei:

150g skābais krējums
50g tomātu mērce
1 tējkarote sinepes
sāls, pipari – pēc garšas
1 ēdamkarote sakapātas dilles

Pagatavošana:

Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūte...
Skābētu kāpostu zupa!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!

Skābētu kāpostu zupa ar mednieku desiņām, seleriju, burkāniem!
Pavasaris jau klauvē pie durvīm, taču ziema arī nesteidz atkāpties. Šajā laikā īpaši jāsaudzē veselība un jāuzņem vitamīni – kā lielisku, sildošu maltīti piedāvājam skābu kāpostu zupu.
Nepieciešams (4 personām):

500 g skābi kāposti ar burkāniem
3 burkāni
2 sarkanie sīpoli
3 – 4 selerijas kāti
80 g miežu grūbas – 2 h izmērcētas ūdenī
300 – 400 g mednieku desiņas
2 – 3 l ūdens
Eļļa cepšanai
šķipsna sāls, pipari
skābs krējums pasniegšanai

Pagatavošana:

Burkānus, sīpolus nomizo, sagriež nelielos gabalos. Katliņā ielej eļļu un liek cepties sīpolus un burkānus, cep 8 – 10 minūtes, tad pārlej ūdeni un ļauj vārīties 10 – 15 minūtes.
Mednieku desiņas sagriež rip...
Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

Kale lapu salāti ar ciedru riekstiem!

 
Kale lapu kāposti ir ļoti populāri ASV, kur tos uzskata par īpaši veselīgiem, jo tie satur daudz dzelzs un citas vērtīgas uzturvielas. Vitamīnu un minerālvielu kale kāpostos ir pat vairāk nekā “spēka vīru” spinātos. Protams, tos var gatavot daudz un dažādi, var arī vienkārši piegriezt pie salātiem kopā ar citām lapām un dārzeņiem. Mūsu taisītais variants, ciemojoties “Dimdiņos”, ir laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam vai viens pats veģetārai maltītei ar īstu itāļu piesitienu.
Karstā pannā ielej olīveļļu, ieliek sīpolus, ķiplokus un kale kāpostus, sagrieztus 6 – 10 cm gabalos. Pasautē 10 minūtes. Pievieno ķiršu tomātus un garšvielas un pasautē vēl 5 minūtes. Uzkaisa zaļumus un apgrauzdētus ciedru riekstus. Servē karstus. Sarīvēts cietais siers, uzkais...
 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv