Neaizmirstams dzimšanas mirklis

Process, kurā ir redzams, kā no mazas sēklas kāposts pārtop par gala produkciju, ir saviļņojošs un interesants! Kā tas notiek?
1Rūpes no sēkliņas līdz Dimdiņkāpostiem
Sējas darbi sākas pavasarī martā, katra sēkliņa tiek iesēta savā ligzdiņā, speciālās paletēs un izvietotas siltumnīcās,
kopā tiek iesētas 5 000000 milj sēkliņas.
2Rūpes no sēkliņas līdz gala produktam
Apmēram 40 dienu laikā, pēc rūpīgas kopšanas, laistīšanas, mēslošanas, uzraudzīšanas paletēs izaug stādiņi.
Cikls ir pakāpenisks, kad vienas šķirnes stādiņi nomaina otru.
3Vērtība ir cilvēki
Stādīšanas periods sākas no aprīļa beigām un turpinās līdz jūnijam.
Šajā laikā paralēli notiek intensīvi lauku sagatavošanas darbi ar aparto lauku kultivēšanu, pamatmēslojuma iestrādi, augsnes pierullēšanu.
Stādīšana notiek ar stādāmo mašīnu, kuru apkalpo ap 10 cilvēku komanda.
Katrs stādiņš mašīnā tiek ielikts ar rokām speciālā ligzdiņā un iestādīts vagās noteiktos attālumos.
4Ilgadīgas rūpes un pieredze
No jūnija līdz septembrim notiek rūpīgi lauku apkopšanas darbi. Ar tehniku regulāri vairākas reizes tiek rušinātas vadziņu rindstarpas un pievadīts papildmēslojums.
Papildmēslojums tiek dots arī šķidrā veidā caur lapām, kas ir efektīvāk un augs labāk un ātrāk to uzņem. Tiek appļautas lauka malas, lai nevairojas kaitēkļi.
Vienu reizi sezonas laikā visi 150ha cilvēku roku darbā tiek ravēti arī ar kapļiem. Ja kāposti ir rūpīgi apkopti un pabaroti, tie neslimo un arī kukaiņi tos neapmeklē,
jo tiem ir spēcīga imunitāte un ķīmiskie preperāti ( jeb tabletes) tiem, tāpat kā cilvēkiem nav vajadzīgi. Dimdiņos to labi saprot! 
5Kāpostu lauki

Ražas vākšana notiek paralēli apkopšanas darbiem no jūnija beigām, kad sākas agro kāpostu raža.

Turpinās ar vidējo kāpostu ražu, kas domāta arī pārstrādei no augusta (šajā periodā pagrabos tiek izlietotas pēdējās uzglabātās galviņas no iepriekšējā gada ražas).

6Darba mīlestība
Lielā kāpostu ražas vākšana ar novietošanu uzglabāšanai sākas septembrī un turpinās līdz oktobra vidum.
Šis laiks ir īpaši smags un darbietilpīgs, kad lielās, smagās kāpostgalvas ar cilvēku roku darbu tiek nogrieztas, saliktas kaudzītēs, tālāk ar rokām padotas uz konteineriem,
kuri ar tehniku tiek aizgādāti uz speciāli aprīkotām lielām noliktavām. 
7Kāpostu uzglabāšana
Speciāli uzglabāšanai domātās šķirnes tiek uzglabātas īpašā temperatūras režīmā speciāli aprīkotās noliktavās. Kāposti tiek pakāpeniski ņemti,
tīrīti un sagatavoti pārstrādei visa gada garumā līdz jaunajai ražai.
Kopā Dimdiņos ievāc ap 10 000000 kg kāpostu.
8Skābēti kāposti un štovēti kāposti
Visa gada garumā, nepārtrauktā ciklā kāposti gan no lauka, gan vēlāk no noliktavām tiek pārstrādāti svaigi skābētos, štovētos Dimdiņkāpostos un dažādos kāpostu salātos.
Tā kā cikls ir nepārtraukts, tad šāda tehnoloģija nodrošina lielākus ieguldījumus, tomēr augstākas kvalitātes un garšas īpašību produktus.
Kā arī tie ir vērtīgāki ar augstāku vitamīnu saturu.

Produkcija

Produkcija
“Dimdiņi” ir uzņēmums, kas nemitīgi attīstās, gadu no gada radot jaunas receptes un dārzeņu salātu veidus. Uzņēmuma vīzija ir sekot veselīgam dzīvesveidam, tādēļ produkti ko radām atbilst šim mērķim.

Ražošana aizsākās ar skābētiem un štovētiem Dimdiņkāpostiem - pēc mīļajām un tradicionālajām ģimenes receptēm, kas ir ieguvušas pircēju atzinību un ir saglabātas no pirmsākumiem. Štovēto Dimdiņkāpostu recepte nāk mantojumā jau trešajai paaudzei. Dimdiņos mēs apvienojam cieņu pret tradīcijām un ar mūsdienīgu skatu radam jaunas, aktuālas un tīras garšas!

Mūsu garšas un kvalitātes filozofija sakņojas apziņā, cik svarīgi ir lietot uzturā labus un vērtīgus produktus, kas var būt pagatavoti tikai no augstas kvalitātes izejvielām. Jaunums ir ļoti veselīgie un garšu bagātie, fermentētie dārzeņi Kimchi!

Produkti ir gatavoti ar mīlestību un vislabākajiem nodomiem, centieniem tieši Jums!

Interesants fakts Nr. 3

Smagākā kāpostu galviņa, kas izaugusi Dimdiņu laukos ir 18 kg 2000 gadā.

Mēneša gardākā recepte

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Pusdienu bļoda ar kimchi salātiem!

Vai esi mēģinājis jaunos Dimdiņi fermentētos kimchi? Tie satur daudz C vitamīnu, kas veicina un uzlabo imūnsistēmas darbību. Iekļauj maltītē šos vērtīgos kimchi salātus un izmēģini gardo pusdienu bļodas recepti.

Nepieciešams (4 personām):

  • 300 g Dimdiņi fermentēti kimchi
  • 3 saldie kartupeļi
  • 200 g šampinjoni
  • 100 g stikla nūdeles
  • 150 g sarkanie redīsi
  • Eļļa cepšanai
  • šķipsna sāls, pipari

Sinepju mērcei:

  • 1 ēdamkarote franču sinepes
  • 100 g bezpiedevu jogurts
  • 20 ml citronu sula
  • Šķipsna sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež nelielās daiviņās, šampinjonus nomazgā un sagriež četrās daļās, redīsus pārgriež uz pusēm
  2. Saldo kartupeli liek verdošā ūdenī un vāra līdz mīksts, šampinjonus cep uzkarsētā pannā ar eļļu, pievieno nedaudz sāli un piparus, cep 8-10 minūtes, tad uz tās pašas pannas 4-6 minūtes apcep izvārītā saldā kartupeļa daiviņas.
  3. Sajauc visas mērces sastāvdaļas kopā, rīsu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 6-8 minūtēm, tad nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni.

Bļodā kārto kimchi salātus, saldo kartupeli, stikla nūdeles, šampinjonus, redīsu, pārlej ar mērci un pasniedz.

Apskatīt arī citas receptes!

Kimči

tradicionāls korejiešu ēdiens, kas ir fermentēti jeb skābēti ķīnas kāposti, ko pasniedz kā piedevu.

Satur daudz vitamīnu: A, B, C
un minerālvielu: dzelzi un kalciju
Daudz antioksidanti, kas novērš
šūnu bojājumus un palēnina
novecošanās procesu
Veicina vielmaiņu

Skābēti
kāposti

tradicionāls latviešu ēdiens, kas ir
fermentēti jeb skābēti galviņkāposti.

Satur pienskābi un probiotiķus
K, B, C vitamīnu, kālija, dzelzs,
šķiedrvielu un magnija avots
Holesterīna samazināšana
Fermentēti ēdieni nodrošina ķermenim un organismam nepieciešamo enerģijas lādiņu un stiprina imūnsistēmu!
Padari šo ēdienu par sabiedroto cīņā pret saaukstēšanos, gripu, hronisku nogurumu vai jebkuru citu vīrusu infekciju.

Mūsu kontaktinformācija

SIA "Dimdiņi",
Gulbenes novads, Lizuma pagasts, LV-4425

 
Tel: +371 64471317
E-pasts: info@dimdini.lv